Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

19 november 2018: Tel mee met Taal Festival

Hoe bereiken we meer laaggeletterden, hoe stimuleren we de taalontwikkeling en hoe vergroten we de leesmotivatie? Deze vragen en meer staan centraal op het Festival Tel mee met Taal op maandag 19 november in Theater De Meervaart in Amsterdam. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren geeft een workshop en biedt de deelnemers aan die workshop als speciale actie gratis de Handleiding voor meeleesclubs aan.

Iedereen leest meeProgramma en aanmelden
Tijdens het festival zijn maar liefst 50 verschillende presentaties, TED talks, workshops en debatten over verschillende onderwerpen te volgen in alle 15 zalen van het theater. De deelsessies zijn georganiseerd rondom thema’s, als Werk, Participatie, Gezondheid, Communicatie, Educatie en Leesmotivatie. Op laatste thema vervult Eenvoudig Communiceren een belangrijke rol met haar ruime aanbod van leesmaterialen voor zwakke lezers. Woon onze presentatie bij, waarin auteur Hank Gronheid van de publicatie Iedereen leest mee – Handleiding voor meeleesclubs een belangrijke rol zal vervullen.

Kijk hier voor het complete programma en hoe je je kunt aanmelden.

Achtergrond
Tel mee met Taal is een actieprogramma dat doorloopt tot eind 2019, waarmee het kabinet een extra impuls geeft aan het bestrijden van laaggeletterdheid en het voorkomen hiervan. Initiatiefnemers zijn de ministeries van OCW, SZW en VWS met diverse partners, als Stichting Lezen & Schrijven, de Bibliotheek en Stichting Lezen. Tel mee met Taal beoogt laaggeletterdheid aan twee kanten aan te pakken: door het bevorderen van lezen – en het plezier in lezen. Een belangrijk doel van het programma is om alle betrokken partners op lokaal en regionaal niveau structureel beter te laten samenwerken. Zo krijgt iedereen die moeite heeft met taal, rekenen en digitale vaardigheden betere kansen om zichzelf te ontwikkelen en volwaardig mee te doen in de samenleving.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws