Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

25 jaar Eenvoudig Communiceren: elke maand een boek in de aanbieding!

Eenvoudig Communicren 25 jaarDit jaar viert Eenvoudig Communiceren haar 25-jarige jubileum. Ooit begonnen met de Okee-krant, voor én door mensen met een verstandelijke beperking, is de uitgeverij inmiddels uitgegroeid tot dé specialist in Nederland op het gebied van boeken in begrijpelijke taal voor iedereen die moeite heeft met lezen. NT1, NT2, ouderen, jongeren; voor elke doelgroep zijn er boeiende verhalen die leiden tot succeservaringen om van niet-lezer een lezer te worden. Deze maand zetten wij ‘jongeren’ in de spotlights. Daarbij hoort een aantrekkelijke jubileumkorting! Die geven wij op een deel uit de Reality Reeks van Marian Hoefnagel: Drama – Niets is wat het lijkt.

Februari ‘jongeren-maand’
De feiten en cijfers zijn bekend: ongeveer 1 op de 6 mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook weten we de ernstige gevolgen hiervan voor laaggeletterden, zoals minder kansen op het vinden van betaald werk, vaker last van gezondheidsproblemen en grotere kans om in de schulden te komen. Er is alles aangelegen om laaggeletterden aangehaakt te houden bij de snel veranderende samenleving. Taalvaardigheid is hierbij de sleutel. Educatie enerzijds is cruciaal, maar leesbevordering anderzijds is net zo urgent. Op dat vlak komt Eenvoudig Communiceren om de hoek: lezen is een opstap naar zelfvertrouwen. Begin zo vroeg mogelijk, zodat lezen voor je plezier een gewoonte wordt. Daarom is februari bij ons ‘jongeren-maand’!

Hey Russel!Lezen van fictie vergroot het empathisch vermogen
Het lezen van fictie is belangrijk voor jongeren om empathisch vermogen te ontwikkelen. Vijftien jaar geleden benaderde docente Marian Hoefnagel ons met de verhalen die ze had geschreven naar aanleiding van haar werk op een Amsterdamse school voor kinderen met een auditieve beperking. Zij vond het belangrijk dat die kinderen konden lezen over zaken die direct aansluiten op hun belevingswereld. Haar verhalen zijn superrealistisch, zoals die van Carry Slee, en verschenen in de Reality Reeks, rauw en 'real', over herkenbare thema's als pesten, (seksueel) geweld, drankmisbruik, anorexia nervosa, homoseksualiteit en tienerzwangerschap.

Tienerroman mét februari-korting
Met haar verhalen wil Hoefnagel jongeren aan het lezen krijgen om hun woordenschat te vergroten, maar ook wil ze hen leren zich in te leven in de ander. Dat leer je door het lezen van fictie. Dit wordt nog versterkt door met elkaar erover te praten en opdrachten en vragen te beantwoorden als: Wanneer in het verhaal had iemand kunnen ingrijpen? Wat was er gebeurd als die persoon een andere keuze had gemaakt? Zo leren jongeren hoe ze situaties kunnen beïnvloeden. Daarom biedt Eenvoudig Communiceren ook lesmateriaal bij de boeken.


DramaBoek in de kijker: een deel uit de Reality Reeks: Drama – Niets is wat het lijkt. Deze maand met 5 euro jubileumkorting! In dit boek komen de thema’s dood, misbruik en eetproblemen aan bod. De hele school is in de rouw na het dodelijk ongeluk van dramadocent Johan. Alleen Roos vindt de herdenking en stille tocht maar overdreven, omdat zij dingen weet over Johan die andere leerlingen niet weten.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws