Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

25 jaar Eenvoudig Communiceren: wie jarig is, trakteert!

OntvoeringKarin Giphart is al jaren een van onze trouwe auteurs. Zij beheerst het eenvoudig schrijven als geen ander. Haar schrijfstijl is kort en helder, en haar plots zijn overzichtelijk met een literaire twist. In de serie Leeslicht verscheen van haar hand naast een verhalenbundel voor volwassenen ook een aantal spannende titels voor de jeugd – steeds beginnend met een O. Na Ontvoering en Overstroming is in maart 2020 Overval aan de beurt.


Geen wonder dat we aan Karin Giphart dachten toen we een geschenkboek wilden uitgeven in het kader van ons 25-jarig bestaan. Afgelopen maand was het namelijk precies 25 jaar geleden dat Eenvoudig Communiceren (toen nog onder de naam Stichting MMVH) met de eerste Okee-krant kwam. Deze krant voor verstandelijk gehandicapten was toen een zeer vooruitstrevend emancipatie-orgaan. De eerste krant die niet alleen vóór maar ook dóór mensen met een beperking gemaakt werd. 25 jaar later zijn we vele publicaties verder. De Okee-krant is er nog altijd, en heeft in de tussenliggende jaren 5 dochter-kranten gebaard; die inmiddels allemaal groter en weldoorvoeder zijn dan hun oude moeder. Ons boekenportfolio telt meer dan 600 titels.


De nieuwe verhalenbundel die Karin Giphart voor ons jubileum schreef, heet Weet je nog …? Een vijftal typische Giphart-verhalen: persoonlijk en toegankelijk, en lekker leesbaar. Het cadeauboek wordt vanaf 1 december 2019 gratis opgelegd bij iedere bestelling. Meer exemplaren bestellen kan ook, de kosten zijn dan 5 euro per exemplaar.


Weet je nog ...?Weet je nog …? is trouwens niet het eerste geschenkboek dat wij weggeven. Tijdens ons 15-jarig bestaan gaven we de vereenvoudigde versie van Naar de haaien weg, een verhalenbundel van de toen immens populaire Rob Kamphues, die u nog altijd kent als presentator van met name auto- en raceprogramma’s. We gaven er in dat jubileumjaar 10.000 weg en dat was een groot succes. Dat verwachten we ook van deze uitgave!

25 jaar eenvoudig communiceren25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.


Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws