Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

26 januari: studiemiddag over lezen in het vmbo

Vrijdagmiddag 26 januari organiseert Stichting Lezen een inspirerende en informatieve studiemiddag over 'lezen en leesbevordering in het vmbo' in het Beatrixgebouw in Utrecht. Eenvoudig Communiceren is met een stand aanwezig en presenteert daar onder meer haar nieuwe serie: Daar kun je op rekenen, een aanvulling op BoekenBoeien, met uiteindelijk 8 delen rekentaalwoorden vmbo. Kijk hier voor het programma en om in te schrijven.

TopscorerTaalvaardigheid = rekenvaardigheid
Rekenen is een basisvaardigheid die leerlingen nodig hebben om mee te kunnen doen in de maatschappij. Al is het maar om hun geldzaken op orde te houden. 12% van de Nederlandse jongeren van 15 jaar rekent onder het basisniveau. En bijna 22% van de Nederlandse jongeren leest onder datzelfde basisniveau. Dat betekent dat veel jongeren in onze talige maatschappij het risico lopen te falen in rekenen. En dat terwijl ze wel kúnnen rekenen. Maar door hun beperkte woordenschat en leesvaardigheid snappen zij de talige sommen niet. (Bron PISA 2015). Rekenvaardigheid kun je niet loskoppelen van taalniveau en woordenschat. Daarom komt Eenvoudig Communiceren met Daar kun je op rekenen; een nieuwe reeks romans waarin 640 'rekentaalwoorden' zijn verwerkt.

BoekenBoeien.nlNieuw! 'Daar kun je op rekenen'
Met deze achtdelige verhalenreeks komen leerlingen tijdens het lezen op een laagdrempelige manier in aanraking met rekenbegrippen. Doordat de woorden onderdeel uitmaken van een spannend verhaal, krijgen leerlingen ongemerkt de betekenis mee van de rekentaalwoorden, en zien ze in waarom bepaalde vaardigheden nuttig zijn.

Er zijn al drie titels verschenen: Geheim Transport, Topscorer en Vooruit.

 

Vervolg op 'BoekenBoeien'
Daar kun je op rekenen is het vervolg op de reeks BoekenBoeien.nl voor vmbo-leerlingen. Een serie van twintig boeken waarin 'schooltaalwoorden vmbo' verwerkt zijn. Doordat jongeren deze spannende, realistische en makkelijk te lezen boeken verslinden, komen ze als vanzelf in aanraking met allerlei begrippen uit bijvoorbeeld economie, biologie en wiskunde. En ze lezen binnen één schooljaar maar liefst twintig boeken - met plezier!

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws