Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

65 jaar na de watersnoodramp 1953: lees erover!

Deze week is het precies 65 jaar geleden dat de watersnoodramp grote delen van Zuidwest-Nederland trof. Op 1 februari 1953 braken tijdens een zware noordwesterstorm de dijken door. Het water stroomde de polders in van Zeeland, maar ook van delen van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Duizenden mensen en dieren verdronken. De kans dat een ramp zoals in 1953 zich herhaalt, is volgens deskundigen uiterst klein. Maar door de klimaatverandering gaat de strijd tegen het water onverminderd door. Een actueel thema dus. Schrijfster Karin Giphart schreef er een spannend verhaal over.

OverstromingOverstroming
Het boek Overstroming is geschreven in makkelijk Nederlands en verscheen in de serie Leeslicht. Het boek gaat over Eric die zich verheugt op zijn eerste afspraakje met Lisa op Valentijnsdag. Erics ouders zijn niet thuis en zij hebben het huis voor zich alleen. Maar als het buiten steeds harder gaat stormen, slaat de romantiek langzaam om in paniek…

Historische kennis vergroot burgerschap
Overstroming speelt zich af in 2016 in Amsterdam. Het verhaal doet sterk denken aan wat in 1953 gebeurde tijdens de watersnoodramp. Zo voer je jongeren die normaal niet lezen, mee in een stukje Nederlandse geschiedenis. Dubbele winst: leesplezier draagt bij aan een betere taalvaardigheid en verdieping van historische kennis leidt tot actieve betrokkenheid aan de samenleving.

Romeinse tweelingMeer geschiedenisverhalen voor jongeren
Meer lezen over geschiedenis? Kijk ook eens naar De Romeinse tweeling, een verhaal over de 14-jarige tweeling, Gaius en Julia in het Rome van net na Christus. Ook interessant: Als slavin geboren, over drie generaties tieners die leven op een slavenplantage. Op een moderne manier geschiedenis toegankelijk maken voor een groep die normaal niet leest, dat doet de serie Heftige Historie. Het zijn persoonlijke verhalen, verteld vanuit de belevingswereld van een jongvolwassene, over belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis, zoals de Holocaust, de Viking-tijd en de Titanic.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws