Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Alle openbare gebouwen binnen twee jaar rookvrij?

Vorige week besloot het kabinet dat rookruimtes in de horeca binnen twee jaar verdwenen moeten zijn. En dat dit ook zou moeten gaan gelden voor rookruimtes in overheidsgebouwen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) gaat hierover in gesprek met maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en de gezondheidszorg. Dit moet leiden tot een preventieakkoord met afspraken over het terugdringen van roken. Blokhuis wil dat er een 'rookvrije generatie' kan opgroeien. Wat zou dat mooi zijn. Ons boek Roken – Waarom eigenlijk? helpt uw school bij doeltreffend rookbeleid.

Roken, waarom eigenlijk?Geen preek, maar neutrale feiten
In het werkboek Roken, waarom eigenlijk? lezen jongeren dat die eerste sigaret het begin van een levenslange verslaving kan zijn, die soms pas eindigt met de dood. Het werkboek preekt niet, maar geeft de feiten. Over wat er in een sigaret zit, over de sjoemelpraktijken van de tabaksindustrie, over de geschiedenis van het roken én over de dodelijke gevolgen van roken. Dit werkboek zet aan tot discussie. Als jongeren er zélf achter komen hoe ze besodemieterd worden door de tabaksindustrie, vinden ze roken dan nog steeds cool?

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws