Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Auteur van 'Geraakt' stapt op de Rode Loper in Groningen

Marlies VerhelstOp 8 oktober vindt Stap op de Rode Loper! plaats in Groningen. Tijdens dit evenement zijn leerlingen uit de bovenbouw van het vmbo de hele dag VIP’s op de rode loper met als doel ze enthousiast te maken voor lezen en literatuur. Zo’n twintig populaire schrijvers lezen voor uit eigen werk, vertonen fragmenten uit hun verfilmde boeken en gaan in gesprek met de leerlingen. Marlies Verhelst, auteur van Geraakt uit onze makkelijk lezen serie Thuisfront, is erbij!

Thuisfront compleetSpannend en gevarieerd programma
Sinds 2014 vindt Stap op de Rode Loper! ieder jaar plaats in verschillende steden. Op dit moment horen Amsterdam, Groningen en Eindhoven tot de vaste plekken. Het project is een initiatief van de Stichting Samenleving & Kunst Amsterdam, die op de samenwerking van vele partners uit het onderwijs en de culturele sector mag rekenen. Scholen kunnen zich aanmelden en hun vmbo-leerlingen een hele dag laten genieten van een spannend en gevarieerd programma. Naast lezingen en ontmoetingen met schrijvers bestaat het programma uit workshops, waarin leerlingen worden geprikkeld zelf aan de slag te gaan met zaken als rap, poëzie en striptekenen. Het project bestaat uit drie onderdelen: voorbereiding op het evenement aan de hand van Het boek van de Schrijvers, het evenement zelf en een natraject dat voortborduurt op de activiteiten tijdens het evenement.

GeraaktBeter wereldbeeld
Uit onderzoek is gebleken dat vrij lezen een enorm positieve invloed heeft op de taalvaardigheid. Het lezen van verhalen helpt om je beter te kunnen verplaatsen in de ander en zorgt ervoor dat je je openstelt voor nieuwe ervaringen. Communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen nemen toe. Lezers krijgen een beter wereldbeeld. Dit zijn precies de redenen waarom Eenvoudig Communiceren zich inzet voor doelgroepen voor wie lezen niet vanzelfsprekend is. We wensen Marlies Verhelst dan ook een succesvolle dag toe als zij met leerlingen in gesprek gaat over Geraakt. Dit boek gaat over  het thema ‘zinloos geweld’. De zestienjarige Aron wordt terwijl hij wacht op zijn date, in elkaar geslagen en verandert daarna van een relaxte coole gozer in een angstige tiener, die liever binnen blijft en zeker niet uit wil gaan. Het boek verscheen in de serie Thuisfront, een spannende jongerenserie in eenvoudig Nederlands over problemen thuis.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws