En daarom mogen twee boeken van Eenvoudig Communiceren weer eens in de schijnwerpers staan. Maar allereerst: wat is Pride?

LHBTI-gemeente

Tijdens Pride (vroeger Gaypride) vragen leden van de lhbti-gemeenschap aandacht voor gelijkheid en vieren ze hun vrijheid. Jaarlijks organiseren landen in de hele wereld rond deze tijd festivals met feesten, optredens en films. Sommige evenementen hebben ook een demonstratief karakter, omdat veel lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, non-binaire personen en transgenders vandaag de dag nog veel discriminatie meemaken. Daarom komen zij op voor gelijke rechten voor iedereen tijdens bijvoorbeeld Roze Zaterdag. Maar waar een feestdag als Roze Zaterdag in het teken staat van protesten, is Pride Amsterdam vooral bedoeld als een vrolijke gebeurtenis.

Pride Amsterdam

Sinds 1996 viert men jaarlijks Pride Amsterdam in het eerste weekend van augustus. Pride staat vooral bekend om de grote botenoptocht door de grachten van Amsterdam met grandioos versierde boten. Dit heet de Canal Parade en is elk jaar weer een groot spektakel voor mensen in en buiten de hoofdstad.

Een dag in …

Om Pride te vieren, zetten we bij Eenvoudig Communiceren graag 2 boeken in het zonnetje. Dat zijn 2 verhalen in de serie Een dag in … In deze serie speelt ieder deel zich af in een van de 12 maanden van het jaar. Elke hoofdpersoon komt uit een ander land en maakt iets mee in een specifieke maand.

In Olek wil een auto en Laura heeft haast lees je over personages die een relatie hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Hierbij ligt de nadruk niet op de coming-out. In tegendeel: de seksuele voorkeur van deze personages is de normaalste zaak van de wereld. Een dag in … is voor volwassenen met leesniveau A1.

Olek wil een auto
De Poolse Olek wil zijn verloofde ten huwelijk vragen. Maar zijn grote liefde woont nog in Polen. Om op Valentijnsdag bij zijn vriend te zijn, koopt hij een auto. Maar wat is het glad op de weg…

Laura heeft haast
Laura en Bart zijn met hun kinderen op weg naar Italië. Want daar gaat Laura's zus trouwen met haar grote liefde Martina. Dan komen ze in een file terecht...