AMSTERDAM - Uitgeverij Eenvoudig Communiceren lanceert een boek over de liefde in makkelijke taal. Voor de 10% van onze bevolking voor wie lezen een uitdaging is. ‘Omdat iedereen recht heeft op een gelukkige liefdesrelatie,’ aldus Ralf Beekveldt, oprichter en directeur van de uitgeverij.

Liefde en zoOf je nu een PhD hebt of alleen je middelbareschooldiploma: de liefde is al lastig genoeg! Beekveldt: ‘Als je ook dan ook nog moeite hebt met lezen en schrijven, dan heb je echt een probleem. Neem een app als tinder; natuurlijk zie je eerst alleen een foto, maar daarna zul je iemand moeten verleiden met taal. Dat gaat lastig hoor, als je moeite hebt met lezen en schrijven!’

Hoe maak je het perfecte profiel op een datingsite aan? Waar heb je het over als je gaat bellen met iemand die je online hebt ontmoet? Welke kleding trek je vooral níet aan tijdens een eerste date? Wanneer ga je zoenen? En, hóé zoen je eigenlijk? Op deze vragen en nog veel meer krijg je een helder en begrijpelijk antwoord in Liefde en zo van Willemijn Steutel. De geestige en fleurige illustraties van Jitske Wadman zorgen voor een vrolijke knipoog bij de tekst. Want daten en de liefde moet vooral leuk zijn.

Het boek is speciaal geschreven voor (jong)volwassenen die een zetje kunnen gebruiken. Mensen voor wie de maatschappij niet altijd even begrijpelijk is. En voor wie het vaak dus ook extra uitdagend is om hun weg in de liefde te vinden.

Over Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
'Lezen is voor iedereen'. Dat is het motto van Eenvoudig Communiceren. Al 25 jaar geeft de uitgeverij boeken en kranten uit in eenvoudig, begrijpelijk Nederlands. Speciaal voor jongeren en volwassenen die niet zo sterk zijn in lezen.
Laaggeletterdheid
In Nederland hebben maar liefst 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Zaken als online een treinkaartje kopen, de bijsluiter van medicatie lezen of een formulier invullen zijn voor hen een grote uitdaging. Met haar toegankelijke uitgaven zet Eenvoudig Communiceren zich continu in voor het vergroten van hun zelfredzaamheid.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook