Over een week is het al weer Valentijnsdag. Een dag die in het teken staat van de liefde. Daarom vertellen we u graag wat over onze mooiste boeken met het thema: liefde.

Tristan en Isolde

Op de dag van zijn geboorte raakt Tristan zijn ouders kwijt. Toch heeft hij een gelukkige jeugd. Hij leert graag en is overal goed in: zwaardvechten, schaken, paardrijden, vissen en schieten met pijl en boog. Als hij volwassen wordt, verovert hij met de hulp van andere ridders het koninkrijk van zijn gestorven ouders. Dan ontmoet hij zijn ware liefde Isolde. Een heftige, maar verboden liefde. Want Isolde moet met koning Mark trouwen, de oom van Tristan. De geheime geliefden kunnen niet bij elkaar vandaan blijven. Kunnen ze hun hartstocht verborgen houden?

Het Rosie Effect

Don Tillman en zijn vrouw Rosie zijn heel verschillend. Rosie is spontaan en dol op verrassingen. Don houdt van schema’s en van duidelijke plannen. Hij is heel slim, maar de emoties van anderen begrijpt hij vaak niet. En dat brengt hem steeds in de problemen. Dan wordt Rosie zwanger en staat Dons wereld ineens op zijn kop. Kan hij een weg vinden in zijn snel veranderende leven?

De Woeste Hoogte (Wuthering Heights)

Catherine en haar geadopteerde broer Heathcliff groeien op in een oud huis boven op een heuvel: De Woeste Hoogte. Het verhaal van Heathcliff en Catherine is romantisch en vreselijk tegelijk. Voor Heathcliff is Catherine de enige vrouw van wie hij ooit zal houden. En Catherine houdt ook van hem. Het is een alles verwoestende liefde. Ze kunnen niet met elkaar trouwen. Dus neemt Heathcliff wraak op iedereen die ervoor heeft gezorgd dat hij en Catherine niet samen zijn. De wraak van Heathcliff stopt voor niets. Zelfs niet voor de dood.

De belofte

Diep in het katholieke zuiden van Italië staat in een klein plaatsje een beeld dat af en toe echte tranen huilt. Om de dood van hun moeder af te wenden, bidden twee zusjes tot het beeld dat ze er alles voor over hebben, als hun moeder blijft leven. Ze leggen zich een zelfverzonnen tegenprestatie op. Als ze hun belofte verbreken, zal er iets vreselijks gebeuren. Veertig jaar later, in 1992, woont Terri bij haar tante in hetzelfde dorp. Ze is zeventien en heeft geen ouders meer. Dan verschijnt haar broer. Hij is alles wat Terri ooit in een man heeft gezocht. Terri’s leven verandert voorgoed. Komt dat door de belofte van veertig jaar geleden?

Hou van me

Claudia is 16 en woont met haar moeder in Schiedam. Claudia heeft het niet makkelijk thuis. Ze is op zoek naar liefde. Om dat te krijgen doet ze dingen die ze niet wil. Ze heeft een geheime relatie met Annin. Maar al snel ontdekt ze dat het geen echte liefde is. Dan ontmoet ze Drahim. Even lijkt haar leven perfect. Maar is Drahim wel te vertrouwen?