De Boekenweek is in volle gang! Met een mooi thema: de eerste liefde. Weet jij nog wie jouw eerste liefde was? Wanneer je die persoon ontmoette? En denk je nu met warme gevoelens aan die persoon terug, of juist niet? Misschien moet je eerste liefde nog wel komen, dat kan ook. De personages in deze makkelijke boeken hebben allemaal een andere bijzondere ervaring met een eerste liefde. Soms leuk en soms helemaal niet.

Romeo en Julia
Romeo en Julia is het bekendste liefdesverhaal van de wereld. Het is eigenlijk een toneelstuk. Het verhaal speelt in Italië, in de 16de eeuw. Bij hun eerste ontmoeting worden Romeo en Julia meteen verliefd. Alleen hebben hun families al jaren ruzie. De liefde tussen Romeo en Julia mag niet bestaan. Maar Romeo en Julia kunnen niet meer zonder elkaar...

Dubbelliefde
Elise verhuist van Nederland naar Suriname. De mensen leven er heel anders. Zo is haar moeder bijvoorbeeld veel strenger geworden. Toch heeft Elise het erg naar haar zin. Ze heeft al snel vriendinnen. En ze krijgt een leuk vriendje. Dan ontdekt Elise een oud familiegeheim. Dat geheim heeft te maken met een verboden liefde van haar oma. Het is heel wonderlijk. Want ook Elises leven wordt opeens ingewikkeld. Dat lijkt steeds meer op het liefdesleven van haar oma vroeger...

Hou van me
Hou van me is een aangrijpend verhaal over relaties, seks en maatschappij. Je leest het dagboek van de 16-jarige Claudia. Ze woont samen met haar moeder in Schiedam en kende weinig liefde in haar jeugd. Daarom zoekt ze het bij de verkeerde jongens. Wanneer Claudia een geheime relatie met Annin krijgt, ontdekt ze al snel dat het geen echte liefde is. Dan ontmoet ze Drahim en even lijkt haar leven perfect. Maar is hij wél te vertrouwen?

Lichter dan ik
Dit verhaal speelt zich ruim 150 jaar geleden af in Nederlands-Indië, in de tijd van de Nederlandse bezetting. Piranti groeit op in de paleisstad van de sultan. Ze speelt vaak met de prinsessen en merkt dat overal rangen en standen zijn. En dat zij niet de baas is over haar eigen toekomst. Piranti wil vrij zijn en besluit weg te lopen. Ze gaat wonen bij een Hollandse militair. In het begin is ze gelukkig. Maar langzaam ziet ze in dat ze een moeilijke weg is ingeslagen. Ze is niet getrouwd met de Hollandse man en hij erkent hun kinderen niet. Piranti, die nu Isah heet, moet grote keuzes maken om haar kinderen niet kwijt te raken. Of gebeurt dat toch? Om daarachter te komen, moet je het hele boek lezen!