Leren in de educatie

Afgelopen week was het weer eens fijn druk: we vierden De Week van Lezen en Schrijven. Bij Eenvoudig Communiceren hielden we een boekpresentatie, kwamen twee nieuwe hertalingen uit en was er elke dag een winactie te vinden op onze sociale media (Facebook en Instagram) kanalen.

Het grootste nieuws is ons nieuwste theorieboek in samenwerking met oefenen.nl voor iedereen die werkt in het NT1-veld: Leren in de educatie, Lesgeven, begeleiden en faciliteren. Dit is een boek met artikelen over volwassenen in de context van een leven lang ontwikkelen. Ideaal voor iedereen die volwassenen begeleidt bij het uitbreiden of bijspijkeren van hun basisvaardigheden.

Overhandiging eerste exemplaar aan Jonne Groot van OCW
Ralf Beekveldt en Jonne Groot

Afgelopen donderdag presenteerden Eenvoudig Communiceren en Stichting Expertisecentrum oefenen.nl het boek en overhandigden zij het eerste exemplaar aan Jonne Groot, Projectleider actieprogramma Tel mee met Taal van het ministerie van OCW.

Ellebogen

En dan kwamen er nog twee mooie boeken in de Leeslicht-serie uit. Bestsellers worden in deze serie hertaald in toegankelijke taal. Met kortere zinnen en eenvoudige woorden. De twee romans die nu aan de beurt waren, zijn Ellebogen van de Duitse Fatma Aydemir en De walvishoeder van Rob Kamphues – een roman van eigen bodem.


Ellebogen is een bijzonder verhaal over een meisje met de Turkse en Koerdische identiteit. Hazal maakt deel uit van twee werelden, maar voelt zich nergens thuis. De walvishoeder is een hartverwarmend verhaal met personages waar de lezer zich makkelijk mee kan identificeren. Op het strand ontmoeten Mayke en Samir elkaar. Het is het begin van een bijzondere relatie. Maar hoe goed begrijpen ze elkaar? En kunnen ze elkaar wel écht vertrouwen?⁠ Het einde van De walvishoeder zet je aan het denken over de manier waarop je zelf naar de wereld kijkt. Hoe wrang die wereld en de gevolgen van maatschappelijke keuzes soms kunnen zijn.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Ben jij benieuwd naar deze boeken? Afgelopen week kon je ze winnen tijdens De Week van Lezen en Schrijven. Er komen ongetwijfeld meer winacties aan, dus volg onze kanalen om er als eerste bij te zijn!