Aidan Helders (18 jaar) studeert voor Assistent Logistiek Medewerker. Hij zit op school bij GSG Het Segment in Gouda. Zijn stage is bij Mail Succes. Dit bedrijf verstuurt drukwerk, zoals boeken en tijdschriften. En onze Pro-Krant? Die word ook verstuurd door Mail Succes!

Welke richting doe je?

‘Logistiek. Ik loop drie dagen per week stage als Assistent Logistiek Medewerker. Ik reis met de bus naar het bedrijf. Dat gaat prima. Ik werk in het magazijn als assistent van mijn collega Willy. Het is heel fijn om met haar samen te werken. Ze legt goed uit wat ik moet doen.

Wat zijn je taken?

Het eerste wat ik ’s morgens doe, is met Willy overleggen. Zij zegt wat ik uit het magazijn moet halen. Dat kunnen kranten zijn, tijdschriften, boeken of folders. Ik loop veel heen en weer op een dag. Maar daardoor blijf ik lekker fit. Ik breng alles naar Willy. Zij pakt het in, zodat het kan worden verstuurd. Ik haal intussen dingen uit het magazijn voor de volgende bestelling.

Is het moeilijk zoeken?

Nee, want in dit magazijn heeft elk schap een nummer. Dat zijn locatienummers, heel handig. Ik zoek eerst het goede nummer en dan de titel of barcode. Dus ik moet goed opletten. Soms pak ik de spullen met de hand. Behalve als ze op een te hoog schap liggen. Dan vraag ik een collega om hulp. Die komt dan met de reach-truck, een soort kleine heftruck.

Werk jij ook met de reach-truck?

Nog niet, maar binnenkort wel. Ik heb al een paar lessen gehad. Nog een les en dan mag ik examen doen. En dan krijg ik hopelijk een certificaat. Ik wil nog wel een paar keer oefenen van tevoren. Ik heb al ervaring met de heftruck. Maar de reachtruck werkt toch een beetje anders.

Gaat een werkdag snel?

Ja. Soms hoef ik even geen orders uit het magazijn te halen. Dan vraag ik om een andere klus. Bijvoorbeeld tijdschriften in enveloppen doen of lege schappen in het magazijn aanvullen. Of spulletjes inpakken die bedrijven soms geven aan hun klanten. Zoals van die grappige cadeautjes die je weleens bij McDonald’s krijgt.’


De werkdag

‘Om half negen ’s morgens begin ik. Eerst zeg ik iedereen gedag. Daarna trek ik mijn werkschoenen aan en drink koffie met collega’s. Dan ga ik naar Willy. Zij zegt wat voor orders er zijn en dan begint het werk. Het is gezellig met Willy. Tijdens het werk kletsen we weleens. Om tien uur ’s morgens en drie uur ’s middags pauzeren we kort. De grote pauze is van half één tot één uur ’s middags. Op vrijdag eten we altijd patat. Gezellig! Ik werk tot half vijf.’


Vrije tijd

‘Ik hou van honden. Mijn ouders, twee zusjes en ik waren lang een gastgezin voor hulphond-puppies. Ik hou ook van gamen, video’s kijken op YouTube en van films. Vooral films met veel actie en avontuur vind ik leuk. Bijvoorbeeld Star Wars en Harry Potter. Ook lees ik veel, zoals de boeken over Harry Potter. Maar The Lord of the Rings lees ik ook graag. Die lees ik in het Engels. Verder hou ik van LEGO. Ik heb veel LEGO gespaard. Dat zit allemaal in dozen op mijn kamer.’