Uitgeverij Eenvoudig Communiceren maakt al 25 jaar makkelijke boeken en kranten voor mensen die moeite hebben met lezen. Dat zouden wij niet kunnen zonder getalenteerde auteurs en hertalers* die begrijpen wat het betekent als je lezen lastig vindt. En naar zulke schrijvers/hertalers zijn wij dan ook voortdurend op zoek. Vandaar deze oproep!

Dus… Heb jij ervaring met mensen die moeite hebben met lezen? Bijvoorbeeld omdat je docent bent in het praktijkonderwijs, op het mbo, in het basis- of NT2-onderwijs? En heb je daarnaast veel schrijftalent? Neem dan contact met ons op. We zijn op zoek naar freelance hertalers, auteurs en journalisten.

Stuur een mail naar d.beekveldt@eenvoudigcommuniceren.nl en laat ons weten:

* Welke ervaring je hebt met de doelgroep laaggeletterden.

* Hoeveel ervaring je hebt met schrijven in toegankelijke taal.

* Wat je voorkeur is: boeken schrijven/hertalen of artikelen schrijven voor onze makkelijke kranten.

Heb je al eens een stuk tekst hertaald, of zelf een verhaal geschreven? Stuur dat dan mee. We horen graag van je!

*Hertalen is het omzetten van standaard Nederlands in toegankelijk Nederlands, leesniveau A2/B1. Eenvoudig Communiceren hertaalt met name fictie, zoals bestsellers van bekende auteurs.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook