Wil je je graag inzetten voor laaggeletterden en leesbevordering? En staat een luisterboek inspreken op jouw bucketlist? Dan hebben wij een leuke klus voor je! Sluit je aan bij project Meeleesboek van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Wat is een meeleesboek?
Het woord zegt het eigenlijk al: een boek dat je kan meelezen terwijl je wordt voorgelezen. Een audiovisuele media cross-over, waarin tekst, beeld, video en geluid samenkomen om het boek zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen die moeite hebben met lezen of de Nederlandse taal.

Met een meeleesboek ontwikkelen laaggeletterden hun woordbeeld en woordenschat. Daardoor neemt hun leestempo toe, wat weer heel goed helpt om de tekst niet alleen te lezen maar ook echt te begríjpen. Dat doet veel goeds voor het zelfvertrouwen. Daarmee wordt lezen leuker en kan het zo maar gebeuren dat iemand veel meer boekenwurm blijkt te zijn dan hij/zij eerst dacht!

Waarom Project Meeleesboek: Mensen het plezier in lezen laten beleven.
Wij maken al 25 jaar makkelijke boeken voor mensen die moeite hebben met lezen. Als je oefent met lezen, is het goed om veel voorgelezen te worden. Ook als je al volwassen bent. Daarom bestaan er veel leesclubs voor volwassenen in bibliotheken en taalhuizen. Maar door corona gaan veel van die leesclubs nu niet meer door. Dat is erg jammer, want voorgelezen worden terwijl je zelf meeleest is juist zo goed. Daarom zijn we project meeleesboek begonnen.

Wie zoeken we?
We zoeken iemand die dit varkentje van kop tot staart wil wassen. Iemand met een prettige voorleesstem en een groot hart voor onderwijs/leesbevordering/lezen. Iemand met digitale (basis) vaardigheden die zowel productie kan draaien als eindredactie kan doen. Een flexibele alleskunner dus! Je gaat met onze boeken aan de slag, leest deze in en legt moeilijke woorden in de tekst uit met behulp van afbeeldingen. Je monteert het opgenomen materiaal vervolgens zelf tot je een kant-en-klaar product hebt. Al deze werkzaamheden zijn prima thuis te doen en flexibel in te delen. Wij zorgen voor de juiste hard- en software!

Dus..
Word je hier enthousiast van of heb je een vraag? We vinden het leuk om van je te horen!! Stuur een mailtje naar d.beekveldt@eenvoudigcommuniceren.nl

Wil je eerst meer weten over laaggeletterdheid, onze uitgeverij en wat wij doen? Kijk even rond op onze website!