Op een prachtige locatie in Woerden hielden wij gisteren de NT1-conferentie. Het werd een stralende dag waarop ons recentste NT1-boek volop in het zonnetje werd gezet: Leren in de educatie, lesgeven, begeleiden en faciliteren.

Leren in de educatie is een samenwerking van Eenvoudig Communiceren en Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Het boek bestaat uit een reeks van artikelen voor iedereen die volwassenen begeleidt bij het uitbreiden of bijspijkeren van hun basisvaardigheden. Interessant voor eenieder die betrokken is bij volwasseneneducatie; of je nou docent, beleidsmaker, onderzoeker of vrijwilliger bent.

Directeur Ralf Beekveldt trapte de dag af met een speech over het belang van makkelijke leesboeken binnen de volwasseneneducatie. Vervolgens konden bezoekers workshops en lezingen volgen. De thema’s uit Leren in de educatie waren hiervoor het uitgangspunt. 

Ralf Beekveldt

Veel interesse 
Natuurlijk stonden we ook weer klaar met een stand om alle docenten te woord te staan en onze boeken bij te introduceren. We hadden veel fysieke exemplaren mee van Leren in de educatie, die allemaal zijn verkocht. Andere boeken die jullie nieuwsgierig maakten, waren de boeken uit de Top15 serie en onze nieuwste toevoeging aan de serie De Leesstraat: De geur van Babylon. Een charmant en grappig verhaal over een onverwachte vriendschap.

Al met al was het een vrolijke en vooral inspirerende dag. Zo zei één docent tegen ons na afloop dat ze naar huis gaat met een rugzak vol ideeën. Dat is in een notendop waar deze dagen voor zijn: om vol inspiratie en motivatie aan het werk te gaan! En natuurlijk was het fijn om elkaar weer eens in het echt te zien: zowel de docenten als de partners in het werkveld van Oefenen.nl, de NOS, Stichting Lezen en Schrijven en De Stiep Educatief