Zondag 9 oktober werd Max Verstappen voor de tweede keer wereldkampioen. Ook deze keer gebeurde dat op een bijzondere manier. Door harde regen werd de race lang uitgesteld en toen deze uiteindelijk wel werd gereden, ontstond er verwarring over hoe veel punten de coureurs zouden krijgen, omdat niet alle ronden konden worden gereden. Voor Max, die als eerste over de streep kwam, hing er veel van af: met maximale punten was hij wereldkampioen, met de aangepaste hoeveelheid punten kwam hij één punt tekort.

Pas een minuut of tien na de race was er het verlossende woord: hij is wereldkampioen! ‘Kan die jongen dan nooit eens normaal wereldkampioen worden?’, vragen mensen zich af. Want vorig jaar was natuurlijk ook alles behalve normaal, met een wereldkampioenschap dat pas in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race beslist wordt. Hoe dat ging, is te lezen in het boek Max Verstappen – to the MAX van Frans van Duijn. En daar staat nog veel meer in: waar Max’ aangeboren racetalent vandaan komt, hoe hij op jonge leeftijd alle kartwedstrijden won die er te winnen waren en natuurlijk hoe hij als jongste coureur ooit in een Formule 1-auto mocht plaatsnemen. Zelfs het afgelopen seizoen, dat nog bezig is, staat in dit boek beschreven.

Het is spannend: wie wordt er wereldkampioen?

Onze eigen Max Verstappen of de Engelsman Lewis Hamilton?

Max en Hamilton hebben evenveel punten: 369,5.

Pas nu, in de laatste wedstrijd, zal de winnaar van 2021 bekend worden!

Iedereen voelt de spanning in het stadion.

Het is nu 1 minuut voor 5.

Max heeft de beste startplaats, helemaal vooraan.

Vlak achter hem staat Hamilton.


Interesse?
Max Verstappen – to the Max is geschikt voor jongeren en volwassenen met leesniveau A2 of hoger. Het boek bevat beelden van de afgelopen seizoenen, maar ook van een kleine Max met zijn vader Jos. Het is een leuk inkijkje in de wereld van de Nederlandse raceheld. Klik hier om het boek te bestellen.