AMSTERDAM - Met groot genoegen kondigen wij aan dat De walvishoeder van Rob Kamphues nu te verkrijgen is in makkelijke taal. De hertaling, geschreven door Jet Doedel, is voor iedereen die moeite heeft met Nederlands lezen. De woorden zijn eenvoudig, de zinnen korter en de structuur overzichtelijk. Maar nooit ten koste van het verhaal! Een roman over het onzekere en onveilige bestaan van zowel de walvis, de vluchteling als de journalist.

Rob Kamphues
Wie kent hem nou niet? Rob Kamphues is overal. Als cabaretier, presentator van tv-programma’s, schrijver én autocoureur is hij één van Nederlands meest veelzijdige talenten. Zijn eerste roman, Hoor je me, zette meteen de toon en het boek zette Kamphues als auteur op de kaart. In 2020 bewees Kamphues dat zijn eerste roman geen toevalstreffer was toen hij De walvishoeder uitbracht. Dit verhaal, over vertrouwen, vriendschap en cultuur, houdt je wederom geboeid van de eerste tot en met de laatste bladzijde.

De walvishoeder
“Een zware storm trekt over Nederland. De ene na de andere walvis spoelt aan op het strand. Journalist Mayke gaat erheen, midden in de nacht. En daar, op het strand ontmoet ze Samir. Het is het begin van een bijzondere relatie. Maar hoe goed begrijpen Mayke en Samir elkaar? En kunnen ze elkaar wel écht vertrouwen?”

De walvishoeder is een hartverwarmend verhaal met personages waar de lezer zich makkelijk mee kan identificeren. Het einde zet je aan het denken over de manier waarop je zelf naar de wereld kijkt. Hoe wrang die wereld en de gevolgen van maatschappelijke keuzes soms kunnen zijn.

Over Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Lezen is voor iedereen. Dat is het motto van Eenvoudig Communiceren. Al 25 jaar geeft de uitgeverij boeken, kranten en lesmateriaal uit in eenvoudig, begrijpelijk Nederlands. Speciaal voor jongeren en volwassenen die niet zo sterk zijn in lezen en schrijven.

Laaggeletterdheid
In Nederland hebben maar liefst 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Zaken als online een treinkaartje kopen, de bijsluiter van medicijnen lezen of een formulier invullen, zijn voor hen een grote uitdaging. Met haar toegankelijke uitgaven zet Eenvoudig Communiceren zich continu in voor het vergroten van de zelfredzaamheid van laaggeletterden, en voor het bevorderen van kansengelijkheid in het algemeen.