Onze directeur, Ralf Beekveldt, heeft de Makkelijk Lezen-prijs gewonnen! Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Stichting Makkelijk Lezen aan iemand die zich inzet voor mensen die moeite hebben met lezen.

Ralf zet zich middels uitgeverij Eenvoudig Communiceren al bijna 30 jaar in voor mensen die lezen moeilijk vinden. Dit doen we onder andere door boeken in een toegankelijke taal uit te geven, door kranten te maken met begrijpelijk nieuws en door bestaande romans te hertalen naar een makkelijker Nederlands. En dat blijven we natuurlijk doen. Want met 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland zijn en blijven onze boeken en kranten van groot belang.

De Makkelijk Lezen-prijs wordt uitgereikt tijdens onze Nieuwjaarsborrel op 19 januari. Deze borrel heeft een geanimeerd programma dat door Yvonne Kroonenberg (auteur van o.a. Ik lees nooit een boek) zal worden gepresenteerd. De prijs wordt uitgereikt door Chris Tetteroo, voorzitter van Stichting Makkelijk Lezen. En Adriaan van der Weel, auteur van De lezende mens, geeft een lezing.