Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Coming soon: de Start!-krant nieuwsportal

De begrijpelijkste krant van Nederland, onze Start!-krant, krijgt vanaf het komende schooljaar een nieuwsportal. In de portal staat elke werkdag een nieuw artikel over een actueel onderwerp, in makkelijke taal. Zo kun je, voor slechts € 50,- per jaar, zelfstandig nieuws lezen en tegelijk je woordenschat vergroten. En dat lekker makkelijk via je smartphone of laptop!

Wat is de Start!-krant?
Al 15 jaar geven wij de Start!-krant uit. Deze krant is speciaal voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen, maar wel op de hoogte willen blijven. De krant biedt een uitgebalanceerde mix van nieuws en entertainment in een kleurige, overzichtelijke vormgeving. Het taalgebruik in de krant is eenvoudig, maar niet kinderachtig. De zinnen zijn kort, moeilijke woorden worden vermeden of toegelicht. De informatie wordt altijd stap voor stap uitgelegd en verduidelijkt met foto's en illustraties.

Tot de lezers behoren onder meer inburgeraars, mensen die al langer in Nederland zijn maar de taal nog niet geheel onder de knie hebben, mensen die NT1- of NT2-onderwijs volgen, ouderen in verzorgingshuizen en dyslectici. Ook jongeren die op een ISK-school zitten, hebben veel baat bij het lezen van en werken met de krant.

De krant, van 16 pagina’s op tabloidformaat, verschijnt 10 keer per jaar: elke eerste vrijdag van de maand, met een stop in de zomervakantie.

De digitale maandkrant
De één leest de krant graag van papier en de ander liever op zijn tablet of laptop. Beide opties zijn beschikbaar, want vanaf september is de maandelijkse Start!-krant ook digitaal verkrijgbaar. U kunt hem doorbladeren en op de artikelen klikken om ze te lezen. Deze optie is beschikbaar als u een abonnement van minimaal 25 exemplaren op de papieren maandkrant krant heeft. De digitale maandkrant kost € 350,- per jaar. Bij afname van 100 of meer exemplaren van de papieren Start!-krant is de digitale versie gratis!

Wilt u geen papieren maandkrant, maar alleen de digitale Start!-krant? Dan kost een abonnement voor een onbeperkt aantal gebruikers € 1500,- per jaar.

De digitale weekkrant
Abonnees van de maandelijkse Start!-krant kunnen hun abonnement ook uitbreiden met de digitale weekkrant. Tijdens het schooljaar ontvang je dan elke week een digitale pagina met 3 nieuwsberichten (variërend in lengte) met bijbehorende oefeningen, onder meer in het toepassen van leesstrategieën.

Nu ook dagelijks nieuws met de portal!
Maar er gebeurt elke dag wel iets bijzonders of belangrijks. Daarom bieden wij nu ook de nieuwsportal aan. Hier lees je van maandag tot en met vrijdag elke dag een nieuw nieuwsartikel in makkelijke taal. Zo kun je dagelijks oefenen met lezen en dit consequent bijhouden, wat de woordenschat weer vergroot. Én blijf je bovendien op de hoogte van de actualiteit! In de portal wordt verder geen lesmateriaal aangeboden: het is uitsluitend bedoeld om non-formeel Nederlands te leren met behulp van dagelijks nieuws. Natuurlijk kun je als docent het dagelijks nieuws wel aangrijpen om spreken en luistervaardigheid te oefenen!

Kortom: Reden genoeg om de Start!-krant uit te proberen! Meld je aan bij Marianne Verhallen (m.verhallen@eenvoudigcommuniceren.nl) en geef aan van welke opties je gebruik wilt maken.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws