Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Category Navigation:

Communicatieadvies

Communicatieadvies

Als bedrijf, overheid of instelling wilt u duidelijk zijn voor iedere klant en voor elke burger. Ook als hij of zij iets minder goed kan lezen. Maar hoe doet u dat? Uw brochures, uw website, uw brieven én formulieren toegankelijk maken voor iedereen?

Vak apart
Eenvoudig schrijven is een vak apart. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren is al bijna 25 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen, schrijven en vormgeven van informatie voor mensen die moeite hebben met lezen en leren (op verschillende taalniveaus). Vanuit zusterorganisatie en communicatiebureau Effectief Communiceren ondersteunen we u graag met advies, trainingen en redactie - hertalen of noemen we dat - en het verzorgen van het keurmerk Gewone Taal.

Leesbaar & begrijpelijk
Teksten toegankelijk maken voor iedereen - ook voor mensen met een laag taalniveau - vergt een andere manier van werken en denken. Eenvoudig taalgebruik alleen is vaak niet afdoende. Ook vormgeving, beeldgebruik, tekststructuur en inhoud worden kritisch geanalyseerd op leesbaarheid en begrijpelijkheid.

Opdrachtgevers
Met wie we de afgelopen jaren hebben samengewerkt bij het toegankelijk maken van on- en offline communicatie- en informatiemateriaal? Onder meer: Rijksoverheid, Rabobank, Zilveren Kruis Achmea, Univé, GGD Amsterdam, UWV, CAK, ministeries van Algemene Zaken, SZW en VWS, Woonzorg Nederland, MEE Nederland, Juridisch Loket, RIVM, TNO. ArboNed en Partij voor de Dieren.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op 020  520 60 70 en vraag naar Jérôme Jacquot (of mail: j.jacquot@eenvoudigcommuniceren.nl).