Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Cultuursnuiven in de Nationale Museumweek

Van maandag 9 april tot en met zondag 15 april was het Nationale Museumweek. Ruim 400 musea zetten hun unieke collecties – ons culturele kapitaal – volop in de schijnwerpers. Een uitgelezen kans om jongeren kennis te laten maken met cultuur.

Burgerschap en historisch besefBijzondere Musea
De wereld verandert razendsnel. Daarom zijn musea misschien wel belangrijker dan ooit. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu. Met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn. Projecten voor kunsteducatie en erfgoededucatie zijn essentieel voor kinderen. Deze projecten dragen bij aan historisch besef, burgerschap en oordeelsvorming over je identiteit. Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Ze zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten.

Interessante kunstvormenLezen over kunst
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren onderschrijft het belang van cultuureducatie. Dankzij de volgende boeken uit de serie Top 15 zullen jongeren warmlopen voor cultuur:
Interessante kunstvormen over 15 verschillende kunstvormen van middeleeuwse kunst tot graffiti en Bijzondere musea.

Nederland van toen tot nuCanon van Nederland
Ook het boek Nederland van toen en nu – geschiedenis in gewone taal inspireert tot museumbezoek. Het boek bevat een schat aan toegankelijke informatie over onze (cultuur)geschiedenis en geeft bij elk onderwerp tips voor een leuke activiteit of voor meer informatie, bijvoorbeeld een museum, een televisieprogramma of een website. Veel plezier met samen ontdekken!

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws