Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Dag van de Moedertaal in Antwerpen

Meer taal op schoolVrijdag 21 februari wordt door het onderwijsnetwerk Antwerpen een inspiratiedag omtrent de Dag van de moedertaal georganiseerd. Met deze inspiratiedag wil het netwerk leerkrachten uit het kleuter-, primair en secundair onderwijs handvatten geven om om te gaan met de meertalige realiteit in hun dagelijkse praktijk. Daarnaast is de dag een ontmoetingsplaats tussen leerkrachten en organisaties en mensen die hen kunnen ondersteunen. Natuurlijk is Eenvoudig Communiceren ook van de partij. Naast Spanje, Duitsland en Engeland is Eenvoudig Communiceren namelijk ook actief bij onze zuiderburen. Onder de naam Lezen voor Iedereen zetten we ons vanuit Leuven in voor het bevorderen van leesvaardigheid. We geven daar ook een aantal Vlaamse boeken uit, zoals bijvoorbeeld De vrolijke hond en andere korte verhalen.

Aanstaande vrijdag zal onze Vlaamse collega Pieter Lesage het aanspreekpunt voor Lezen voor Iedereen zijn. Hij neemt o.a een verzameling leuke boeken voor OKAN (ISK) leerlingen mee. De serie Mijn klas, bijvoorbeeld, is een serie van tien korte verhalen over de leukste klas van het land. Bedoeld voor kinderen van 10 tot 12 jaar die nog niet zo lang in Nederland zijn en de taal nog niet heel goed beheersen.

De vrolijke hondMet veel interessante sprekers en workshops omtrent taalonderwijs belooft het een leuke studiedag te worden in Antwerpen. Wie weet zien we je daar!

25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.


Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws