Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

De dagboekbrieven van Anne Frank toegankelijk gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar

Mijn naam is Anne; dagboekbrieven van Anne Frank
Een bijzonder moment. Eenvoudig Communiceren geeft een nieuw boek over het leven van Anne Frank uit. Nog niet eerder verscheen er een makkelijk boek voor kinderen die niet zo vlot lezen over het verhaal van Anne Frank. Met Mijn naam is Anne kunnen zij nu zelf lezen hoe het was voor een meisje om te moeten onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Anne Frank; haar levenAnne Frank
Het verhaal van Anne Frank verliest nooit zijn relevantie. Niet voor niets is Het Achterhuis wereldwijd één van de bestverkochte boeken ooit en staat er altijd een lange rij voor het huis op de Prinsengracht in Amsterdam. Iedereen moet het dagboek van Anne Frank kunnen lezen. Om die reden kwamen we tien jaar geleden al met het eerste eenvoudige boek voor volwassenen: Anne Frank, haar leven. Nu, met Dodenherdenking en Bevrijdingsdag op komst, willen we Anne’s verhaal ook onder de aandacht brengen bij kinderen, scholieren en nieuwkomers.

Mijn naam is AnneMijn naam is Anne
Mijn naam is Anne is een bijzondere bewerking van Het Achterhuis, speciaal voor kinderen vanaf een jaar of 8 die niet zo makkelijk lezen. Hierin zijn de dagboekbrieven van Anne Frank naverteld door Marian Hoefnagel. Zij schreef en hertaalde al tientallen makkelijke boeken voor Eenvoudig Communiceren. Mijn naam is Anne geeft kinderen een beeld van Anne’s leven als Joods meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog en hoe het was om ruim twee jaar lang niet naar buiten te kunnen.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws