Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

De kleine prins in eenvoudige taal

De kleine prinsHet is een van de bekendste en populairste boeken aller tijden: De kleine prins van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944). Een boek dat in meer dan 160 talen is vertaald, en op de vierde plaats staat van de Franse Top 100 van beste boeken van de 20ste eeuw. Het is onze uitgeverij dan ook vaak gevraagd: wanneer verschijnt er een makkelijk-lezen editie van De kleine prins? Het antwoord is: nu!

Kent u het verhaal nog? Een piloot ontmoet na een noodlanding in de woestijn een buitenaards figuurtje. Hij noemt hem ‘de kleine prins’. De prins vertelt de piloot over de planeten die hij heeft bezocht, en de wonderlijke mensen die hij daar heeft gesproken. Een boek vol speels verwoorde wijsheden en inzichten, geschikt voor jong en oud. De schrijver illustreerde het boek zelf en die illustraties zijn minstens zo beroemd als het verhaal.

Antoine de Saint-Exupéry was - net als de ik-persoon in zijn boek - piloot. Hij schreef De kleine prins toen hij korte tijd in New York verbleef, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een jaar later werd hij tijdens een verkenningsvlucht boven bezet Frankrijk neergeschoten door de Duitse luchtmacht.

De nalatenschap van De Saint-Exupéry leeft echter voort tot op de dag van vandaag. Onze versie van dit boek is geschreven op taalniveau A2, en heeft een mooie, moderne cover. De avonturen van de piloot en zijn kleine prins zijn strak en sober, maar ook klankvast hertaald in eenvoudige taal, door een van onze nieuwe, jonge hertalers, Rose Heliczer. Van harte aanbevolen!

25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.


Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws