Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

De nieuwe catalogus 2019 is uit!

Onze nieuwe catalogus is klaar en staat boordevol leestips voor onze verschillende doelgroepen, uiteenlopend van de minst vaardige lezer tot aan de iets meer geoefende lezer. Naast onze bestsellers presenteren we ook veel nieuwe series. De keuze is enorm en dat komt omdat Eenvoudig Communiceren zich al 25 jaar inzet tegen laaggeletterdheid. Dit doen wij door boeken in makkelijke taal te maken: lezen is voor iedereen! Dit jaar vieren wij ons jubileum en dat doen wij samen met u.

De trui van HelenHandige indeling
We hebben gemerkt dat er veel behoefte is aan leesmateriaal voor de beginnende lezer, op taalniveau onder A2. Nieuwe series met korte eenvoudige verhalen zorgen ervoor dat er wat te kiezen valt. Zo is er voor volwassen inburgeraars bijvoorbeeld de serie Een dag in en voor anderstalige kinderen in de bovenbouw van het primair onderwijs de serie Mijn klas.

Als slavin geborenSpeciaal voor jongeren
Wie veel leeskilometers maakt, komt steeds een niveau hoger. Lezen over de liefde, de Tweede Wereldoorlog of liever een spannend verhaal? Dankzij de indeling op thema vind je snel de series voor lezers die al iets beter lezen, zo richting 1F (A2/B1). Nieuw dit jaar is de aparte rubriek voor jongeren. Goede taalvaardigheid is de sleutel tot succesvolle deelname aan de maatschappij. Om die reden zet Eenvoudig Communiceren in op het vergroten van leesplezier onder jongeren. Hoe? Met boeken die aansluiten bij het (lagere) taalniveau en de interesse. Kijk eens naar de reeks Veertien; de tijd van je leven met verhalen over veertienjarigen die in een heel andere tijd leven, of Daar kun je op rekenen!, waarmee zowel de leesvaardigheid als de kennis van rekentaalwoorden worden vergroot.

Ik doe mijn administratieZelfredzaamheid
Wij maken ook veel ondersteunend lesmateriaal voor praktijkonderwijs, mbo, NT1 en NT2. Kijk vooral even naar onze reeks zelfredzaamheid: Mijn leven; zelf denken, zelf doen, die nu al uit zestie delen bestaat. Zo kunt u aandacht besteden aan vrije tijd, aan burgerschap dmv de boeken De democratie en ik en Ik doe mee. Ook kunt u jong-volwassenen voorbereiden op het voeren van een financiële administratie met deze methode: Ik regel mijn geldzaken en Mijn administratie en ik.

Catalogus 2019Blader snel
Wij sturen de catalogus naar al onze relaties toe. Klik op de afbeelding om de PDF te downloaden.
Voor een volledig overzicht van ons aanbod gaat u naar eenvoudigcommuniceren.nl of naar lezenvooriedereen.be.

25-jarig jubileum
Eenvoudig Communiceren biedt keuze uit honderden boeken in makkelijke taal. Dit rijke aanbod is er dankzij 25 jaar ervaring in het maken van leesmaterialen voor iedereen die moeite heeft met lezen. Dit jaar is ons jubileumjaar en dat gaan we uitgebreid met u vieren. Elke maand doen wij op onze website een speciale jubileumaanbieding en delen wij tips voor leessucces. Dat onze aanpak werkt, bewijst ons 25-jarige bestaansrecht en de mooie reacties van onze lezers die voor het eerst van hun leven een boek hebben uitgelezen dankzij onze speciale edities. Houd onze website dus goed in de gaten.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws