Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

De ontelbaren; boeklancering in Brussel

De ontelbarenUitnodiging boekpresentatie vluchtelingenverhaal ‘De ontelbaren’ op 20 januari
Zojuist verscheen bij de Nederlands-Belgische uitgeverij Eenvoudig Communiceren/Lezen voor Iedereen de bewerking van De ontelbaren. Het aangrijpende verhaal over vluchtelingen, geschreven door het Vlaamse schrijverspaar Elvis Peeters. Op zaterdag 20 januari vindt in hun aanwezigheid de boekpresentatie plaats in de bibliotheek van Ukkel in België, waar ook de reizende expo staat van Vluchtelingenwerk Vlaanderen over 65 jaar gastvrij vluchtelingenonthaal in Brussel en Vlaanderen. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan de ambassadeurs van Vluchtelingenwerk.

Actueel én toegankelijk in eenvoudige taal
De oorspronkelijke uitgave verscheen in 2005 toen er ook veel vluchtelingen waren. Het verhaal is actueler dan ooit en nu dus beschikbaar in eenvoudige taal. Wat gebeurt er als armoede, honger en ziekte heel dichtbij komen? Als we niet meer kunnen wegkijken. Wat doen we dan? Mensen vluchten niet voor hun plezier. Ze willen veilig zijn. In De ontelbaren komen miljoenen vluchtelingen allemaal tegelijk naar Europa. De mensen die in Europa wonen, zijn bang en weten niet wat ze moeten doen. Het verhaal lijkt op wat er nu in het echt gebeurt. Maar het is nog niet te laat om het anders te doen dan in het boek, aldus de auteurs in het nawoord bij de vereenvoudigde editie van De ontelbaren.


Presentatie bijwonen? Meld je aan
Iedereen is van harte welkom bij de boekpresentatie van De ontelbaren in makkelijke taal.
Wanneer: zaterdag 20 januari vanaf 12.00 uur in de bib van Ukkel, De Broyerstraat 27, 1180 Ukkel
Programma:
Vanaf 12.00 uur    Dialoogmoment met vluchtelingen, ambassadeurs van Vluchtelingenwerk Vlaanderen
14.00 uur        Ontvangst met drankje
14:30 uur        Boekpresentatie, Elvis Peeters en Ralf Beekveldt, directeur Eenvoudig Communiceren
14:45 uur        Overhandiging aan een lezer

Wil je de presentatie bijwonen, meld je dan aan bij Anneke Verbeeke: averbeeke@uccle.brussels.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws