Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Digitaal vaardig op de tablet met het nieuwe werkboek in Klik & Tik

Klik & Tik Tablet AndroidSpeciaal voor mensen die weinig kennis hebben van een computer, tablet of het internet zijn er de oefenprogramma’s van Klik & Tik. Digitale vaardigheden zijn immers vandaag de dag onmisbaar om mee te kunnen doen in de samenleving. Internetbankieren, inloggen met DigiD, je belastingaangifte doen, solliciteren: allemaal zaken die via de computer op internet moeten worden geregeld. Naast de bestaande Klik & Tik programma’s over de computer en het internet is er nu een nieuw programma over leren werken met de tablet, aangevuld met een praktisch werkboek Klik & Tik. Tablet om extra te oefenen thuis, op school of in de bibliotheek.

Klik & Tik Tablet iPadKlik & Tik. Tablet 12 september online
De oefenprogramma’s Klik & Tik staan op de website Oefenen.nl en leren de gebruiker stapsgewijs digitale basisvaardigheden. Veel mensen volgen cursussen internet bij de bibliotheek en werken dan met deze programma’s. Woensdag 12 september gaat het nieuwste programma Klik & Tik. Tablet online. De presentatie vindt plaats in de Openbare Bibliotheek in Capelle aan de IJssel.
Met dit nieuwe programma leer je werken met de tablet (Android of iPad), zoals: aan- en uitzetten, geluid regelen, vegen, in- en uitzoomen, wat zijn apps en hoe gebruik je ze, op internet gaan, e-mailen, foto’s en films, wifi en veiligheid.

Klik & TikWerkboeken voor extra oefening
De andere oefenprogramma’s heten:
Klik & Tik. De Start,
Klik & Tik. De basis,
Klik & Tik. Het internet en
Klik & Tik. Samen op ’t web.
Ze zijn achter elkaar of los van elkaar te doorlopen. Videofragmenten laten zien hoe iets werkt, waarna de gebruiker zelf aan de slag gaat met oefeningen, ook op internet om bijvoorbeeld iets te kopen, een reisje te boeken of foto’s te uploaden.
Eenvoudig Communiceren biedt bij de programma's van Klik & Tik (De basis, Het internet op, Samen op ’t web en Tablet (iPad of Android) een werkboek. Voor veel deelnemers, docenten en intermediairs werkt een gedrukt werkboek met uitleg en aanvullende opdrachten extra effectief. Kijk hier voor meer informatie.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws