Oefenen in de les

Onze boeken en kranten zijn zeer geschikt om in de klas leeservaring op te doen. Zo kunnen leerlingen hun leesvaardigheid verbeteren en hun woordenschat vergroten. De boeken van Eenvoudig Communiceren zijn niet alleen makkelijk te lezen. Ook sluiten de onderwerpen aan op de interesses van leerlingen/cursisten. En wij maken wij de teksten zo afwisselend, spannend en leuk mogelijk. 

Lesbrieven
Bij sommige boeken en kranten bieden wij een gratis lesbrief aan. Lesbrieven stimuleren en toetsen begrijpend lezen. Bij alle delen van de Reality Reeks horen bijvoorbeeld lesbrieven. En bij sommige delen ook portfoliokaarten. Deze kaarten hebben een moeilijkheidsgraad van een tot vier sterren. Leerlingen vullen de portfoliokaarten in. Zo kunnen zij aantonen wat ze hebben gelezen en wat ze van een tekst begrijpen. Door het niveauverschil krijgen leerlingen en docenten inzicht in hun leesvorderingen. 

Schooltaalwoorden vmbo
Leesvaardigheid, woordenschat, schoolprestaties het heeft allemaal met elkaar te maken. Het ITTA, het wetenschappelijk onderzoeksbureau van de Universiteit van Amsterdam, heeft de Basislijst Schooltaalwoorden vmbo samengesteld. Als vmbo-leerlingen deze woorden aan het eind van de brugklas kennen, zullen ze de lesstof van het vmbo sneller en met een beter resultaat verwerken. 

Eenvoudig Communiceren geeft een speciale twintigdelige boekenreeks BoekenBoeien uit waarin alle schooltaalwoorden vmbo zijn verwerkt. Door schooltaalwoorden in de context van een boek aan te bieden, bouwen leerlingen spelenderwijs hun woordenschat op. Dat werkt beter dan simpelweg woorden uit je hoofd leren. Kijk voor meer informatie op boekenboeien.nl.

Dyslectische kinderen beter leren lezen
De boeken van Eenvoudig Communiceren zijn geschreven in eenvoudig Nederlands en hebben grotere letters dan gewone boeken. Ook staat niet te veel tekst op een pagina, want volle pagina’s tekst schrikken af. Onze boeken zijn daarom uitermate geschikt om dyslectische kinderen beter te leren lezen. Doordat zij minder moeite hebben met onze boeken, kunnen ze oefenen met (sneller) lezen en hun zelfvertrouwen opbouwen.

© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2022. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.