Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Een dag in … Lezen op A1-niveau

Kent u onze serie ‘Een dag in …’ al? Deze bijzonder goed ontvangen boekjes voor inburgeraars zijn geschreven op A1-niveau. Elk deel vertelt het verhaal van een volwassen nieuwkomer die in aanraking komt met iets typisch Nederlands. En passant komt de lezer ook iets te weten over gebruiken, gewoonten en feestdagen in het moederland van de hoofdpersoon. Sommige verhalen zijn spannend of verdrietig, maar ze lopen allemaal goed af.

De verhalen in deze 12-delige serie zijn losjes gebaseerd op de maanden van het jaar. Zo krijgt de hoofdpersoon in Jiang danst (Een dag in april) te maken met Koningsdag. En in Joseph op de markt (Een dag in juni) draait het om nieuwe haring.

Het nieuwste deel heet Sinem en het water (Een dag in juli). Het is een heel warme zomer en Sinem maakt zich zorgen over haar zoon Cem. Want hij doet dit jaar voor het eerst mee met de ramadan. Net nu het zo warm is. En dan wil hij ook nog gaan zwemmen in de rivier – op een lege maag. Als dat maar goed gaat …

De eerste zeven titels van ‘Een dag in …’ zijn nu verkrijgbaar. De overige vijf verschijnen in de eerste helft van 2020. De boekjes zijn geschreven op A1-niveau en tellen maximaal 1500 woorden. Ze sluiten qua thematiek, woordgebruik en grammatica aan bij de richtlijnen en can do-statements van het Europees Referentiekader (ERK).

25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.


Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws