Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Een eervolle vermelding

Afgelopen zaterdag 7 oktober tijdens het LES-Congres ontving Eenvoudig Communiceren (EC) uit de handen van professor Folkert Kuiken een eervolle vermelding voor haar werk.

Een deel uit de toespraak die prof. Kuiken hield luidde als volgt:
De uitgeverij heeft in de loop der jaren gezorgd voor een schat aan begrijpelijk taalaanbod van een constante, hoge kwaliteit dat Nt2-leerders zelfstandig kunnen lezen. Daarnaast maken de teksten de Nederlandse cultuur, geschiedenis en gebruiken en gewoonten toegankelijk voor taalleerders van uitenlopende niveaus.
Groot applaus uit de zaal. Heel eervol. Nogmaals bedankt voor deze mooie woorden!

LES Congresboekenstand
EC had de hele dag (vanaf 8 uur tot half zes) een prachtige grote boekenstand, met daarop o.a. de 3 nieuwe reeksen leesboeken op een extra laag taalniveau. Docenten konden op hun gemak de nieuwe titels in Leeslicht bekijken en er was veel belangstelling voor het grote aanbod non-fictie. De redacteur van de Start!-krant, Willemijn Steutel, stond achter het non-fictie gedeelte en zij genoot zichtbaar van alle complimentjes voor haar werk.

De klucht van de koeworkshop
Marianne Verhallen gaf een workshop, die aansloot bij het openingsbetoog van Jan ten Thije, die erop hamerde dat de communicatie tussen docenten en anderstalige cursisten er een moest zijn van wederzijds openstaan voor, luisteren naar en praten over overeenkomsten en verschillen. In een woord: verwondering. Want dan kun je laten zien dat je begrijpt dat er dingen anders zijn, en dan kun je daar begrip en respect voor opbrengen en vandaaruit kun je uitleggen hoe De Nederlander dit soort zaken aanpakt.
In deze workshop was het de bedoeling dat docenten konden ervaren hoe het is om boeken te lezen over een andere cultuur, en daar samen met cursisten over te praten. En ook over onze eigen cultuur, en de mengvormen tussen die twee.
Op verzoek van de deelnemers gaf Marianne ook wat tips om lezen in de les op te pakken. Waarbij lezen met plezier voorop moet blijven staan!

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws