Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Eenvoudig Communiceren feliciteert Murat Isik met nominatie voor Libris Literatuurprijs

Wees onzichtbaarAfgelopen week werd bekendgemaakt dat auteur Murat Isik op de shortlist staat van de Libris Literatuur Prijs 2018 met zijn nieuwste boek Wees onzichtbaar. De Libris Literatuur Prijs is een belangrijke jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige literaire fictieboek uit het voorgaande kalenderjaar. Eenvoudig Communiceren feliciteert Isik met deze prachtige nominatie!

Verloren GrondHertaling debuutroman Verloren grond
Murat Isik debuteerde in 2012 met de roman Verloren Grond. Dit debuut beleefde maar liefst 10 herdrukken, won de Bronzen Uil Publieksprijs en is vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. En nu is het boek ook hertaald – door Eenvoudig Communiceren – naar een editie in makkelijk Nederlands. Een aangrijpende en meeslepende familiegeschiedenis, die de lezer van begin tot einde boeit. 

Het verhaal
Verloren Grond speelt zich af in Oost-Turkije in de jaren ’60. De 13-jarige Mehmet groeit op in een bergdorpje in Turkije samen met zijn vader, moeder, broer en zusje. Niets kan hun geluk verstoren, lijkt het. Maar dan krijgt Mehmets vader een ernstig ongeluk en hun hele leven staat op z’n kop. Halsoverkop besluit hij met zijn gezin terug te keren naar zijn geboortedorp waar hij grond bezit. Maar daar wacht hun allerminst een hartelijke ontvangst. Integendeel, het gezin moet een strijd leveren op leven en dood.

Fragment
Op een dag werd het mijn moeder allemaal te veel.
Ze gilde tegen mijn vader: ‘Je bent geen herder
meer, je bent geen dengbej meer. En je gedraagt je
ook niet meer als mijn man. Wat ben je dan?’
Mijn vader zei met trillende stem: ‘Niets. Ik ben
niets meer.’

Eenvoudig Communiceren

Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

 

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws