Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Eenvoudig Communiceren steunt Biblionef met Engelstalige kinderboeken

Biblionef verspreidt kinderboeken naar scholen, kindertehuizen en andere zorginstellingen overal ter wereld. Zij vinden dat alle kinderen de kans moeten hebben om te lezen. Zo helpen zij wereldwijd bij de ontwikkeling van kinderen in achterstandsgebieden, die weinig of geen toegang hebben tot leesmateriaal. Eenvoudig Communiceert steunt dit initiatief van Biblionef van harte en schonk afgelopen maand een partij Engelstalige kinder- en jeugdboeken.

Wat doet Biblionef?
Biblionef , met onder meer Adriaan van Dis en Anna Woltz als ambassadeurs, verspreidt nieuwe kinderboeken via eigen kinderboekendepots in Suriname, Aruba, Curaçao, Bonaire en Afrika. Op verzoek doneert Biblionef nieuwe, voornamelijk Engelse, kinderboeken aan kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Zuid Amerika. Het succes van Biblionef hangt volledig af van giften, donaties en sponsoring van bedrijven, scholen, fondsen en particulieren. Biblionef stelt boeken beschikbaar die enerzijds zoveel mogelijk aansluiten bij de eigen taal en cultuur van de kinderen, anderzijds die zich afspelen elders in de wereld. Op deze manier probeert Biblionef de horizon van deze kinderen te verbreden en hen een beter toekomstperspectief te geven, zowel voor zichzelf als voor hun land.

Ralf BeekveldtMakkelijk lezen in Engels en Duits
De gift Engelstalige boeken van Eenvoudig Communiceren zijn afkomstig van de Engelse tak van de ‘makkelijk lezen’ uitgeverij: Readzone. Het Nederlandse Eenvoudig Communiceren heeft namelijk meerdere zusterbedrijven in het buitenland, die zich toeleggen op het maken van boeken voor mensen die moeite hebben met lezen. In Duitsland is dat ‘Spass am Lesen Verlag’, in België ‘Lezen voor Iedereen’ en in Spanje Lectura para todos. De Engelse en Duitse leesboeken zijn ook via de Nederlandse website te bestellen en zeer geschikt voor het trainen van de leesvaardigheid bij het leren van een vreemde taal. Kijk hier voor Duits en Engels leesmateriaal.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws