Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

‘Er zouden meer van dit soort boeken moeten zijn’

groepsfoto Thea BeckmanprijsDe Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek in de categorie 12 tot 15 jaar hebben we op een haar na gemist. Maar louter lof voor de genomineerde roman Romeinse Tweeling van Marian Hoefnagel.

de schrijfster met een lid van de juryTijdens de uitreiking van de prijs in het Archeon kreeg Marian Hoefnagel veel complimenten voor haar roman. Ook van de jonge juryleden (lezers in de leeftijd van 12 tot 15 jaar) zelf. In hun juryrapport stond: ‘Eigenlijk zouden er meer van dit soort boeken moeten zijn’. U kunt het rapport juryrapporthier nalezen.

Het officiële juryrapport zegt over Romeinse tweeling:
De jury is onder de indruk van de manier waarop de auteur erin geslaagd is om in eenvoudige taal een meeslepend en naar het einde toe zelfs rauw-realistisch verhaal te schetsen over de minder bekende en minder romantische aspecten van het leven in de Romeinse tijd.

Studenten van de Willem de Kooning Academie hebben een filmpje gemaakt van de genomineerde titels, waaronder Romeinse Tweeling. Het filmpje van Amber Fortuin kunt u hier bekijken.

Bijzonder
Romeinse tweelingDat een jongerenroman van uitgeverij Eenvoudig Communiceren (EC) was genomineerd voor de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jongerenboek is bijzonder. Want alle boeken van EC zijn makkelijk-lezenboeken. Bedoeld voor aarzelende lezers die nooit een heel boek uitlezen omdat ze dat te moeilijk vinden. Inzenders voor prestigieuze prijzen als de Thea Beckmanprijs en de Jonge Jury Prijs worden geselecteerd en beoordeeld door vaardige lezers. Blijkbaar vallen onze makkelijk-lezenboeken ook bij hen in de smaak. Deze vaardige jonge lezers vinden de verhalen leuk, grappig, realistisch en interessant om te lezen.
Als slavin geborenEerder sleepte de roman Als slavin geboren een nominatie voor de Jonge Jury Prijs in de wacht. Dit boek is eveneens geschreven door Marian Hoefnagel en verscheen in dezelfde serie als Romeinse Tweeling: Veertien; de tijd van je leven.

Oproep
Vindt u ook dat er een prijs moet komen voor het beste, leukste en mooiste makkelijk-lezen-boek voor jongeren? Deel dit bericht dan op Facebook.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

 

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws