Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Geraakt, een roman over zinloos geweld

GeraaktVeel te vaak lezen we het in de krant. Een onschuldige voorbijganger die in elkaar wordt geslagen door een groep jongens. Wat doet zulk zinloos geweld met een slachtoffer? Wat betekent het voor hemzelf? En voor zijn familie en vrienden?
In de jongerenroman Geraakt laat Marlies Verhelst zien hoe een jongen door zinloos geweld verandert van een relaxte gozer in een angstige tiener. Een jongen die liever binnenblijft en niet meer durft uit te gaan. Als de lichamelijke wonden genezen zijn, blijft de angst en de woede. Wordt de hoofdpersoon ooit weer de oude?

Eenvoudige taal
Geraakt is geschreven in eenvoudige taal (onder 1F), en is daardoor ook geschikt voor jongeren die minder makkelijk naar een boek grijpen, of die het lastig vinden zich in een ander te verplaatsen.

Thuisfront compleetThuisfront
Geraakt maakt deel uit van de serie Thuisfront: boeken die speciaal geschreven zijn voor jongeren vanaf 15 jaar die moeilijk aan het lezen te krijgen zijn. Naast zinloos geweld en ptss zijn andere thema's in Thuisfront: alcoholisme, schulden, rouwverwerking, vader-zoon relatie, techniek en vreemdgaan.

Marlies VerhelstMarlies Verhelst
Marlies Verhelst schrijft nu al tien jaar voor verschillende leeftijdsgroepen: van prentenboeken voor peuters en kleuters tot historische boeken voor kinderen uit groep acht en spannende, makkelijk te lezen boeken voor pubers van dertien tot zeventien jaar. ‘Zelf houd ik erg van lezen. Ik hoop altijd meer kinderen en jongeren enthousiast te maken voor taal en verhalen,’ aldus Marlies. ‘Alles begint met taal. Daarom schrijf ik ook graag voor kinderen die moeite hebben met lezen door bijvoorbeeld dyslexie of concentratieproblemen.’ 

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en FacebookBekijk nieuwsarchief

Nieuws