Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Hoe ik talent voor het leven kreeg in eenvoudige taal

Stel je voor, je moet vluchten en komt in Nederland terecht …

Hoe ik talent voor het leven kreeg in eenvoudige taal

Een en al herkenning voor nieuwkomers, shockerend voor de meeste Nederlanders en ook nog eens vol humor geschreven! Deze roman over het leven van asielzoeker Semmier is een ‘must’ voor iedereen! Rodaan Al Galidi houdt ‘de Nederlander’ een spiegel voor. Ideaal voor een leesclub van laaggeletterden, en om cadeau te doen aan mensen die Nederlands leren. En leest u zelf vooral het origineel, bestel het hier bij onze favoriete boekhandel.

Hoe ik talent voor het leven kreegBriljant hertaald. De sfeer, de bizarre wendingen met humor verteld, alles is behouden gebleven.

Hoe ik talent voor het leven kreeg
De roman Hoe ik talent voor het leven kreeg vertelt het verhaal van de vlucht naar Nederland van de Irakees Semmier Kariem. Semmier houdt meteen van Amsterdam en begrijpt niet veel van Nederlanders. En als hij gedurende jaren van het ene centrum naar het andere verplaatst wordt, laten de verhalen van alle mensen die hij daar ontmoet hem niet meer los. Hij vertelt in deze roman ook hún verhalen. En dat doet hij met zowel veel humor als met een vlijmscherp observeringsvermogen.

Een fragment
Ik leer nog een taal: het ‘Asielzoekers’. Dat is een mix van Nederlands, Engels, Russisch, Arabisch, Roemeens, Koerdisch, Somalisch, enzovoort. Een voorbeeld: een asielzoeker wil zeggen dat er een oude man op het gras zit. Hij zegt dan: ‘Gras met een man zitten op het grijze haar.’ Of: ‘Oud gras zag een man zitten.’ Soms klinkt het Asielzoekers wel als een gedicht.

Rodaan Al Galidi ontvluchtte in 1991 Irak. Sinds 1998 woont hij in Nederland. Zijn asielverzoek werd afgewezen, maar dankzij het generaal pardon van 2007 kon hij toch in Nederland blijven.

Eenvoudig Communiceren
Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in makkelijk Nederlands. Door een eenvoudige verhaalstructuur, korte zinnen, grotere letters, simpele grammatica en makkelijke woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Keurmerk Makkelijk LezenKeurmerk Makkelijk Lezen
Alle boeken van Eenvoudig Communiceren hebben het Keurmerk Makkelijk Lezen.

Bestelinformatie
Alle boeken van Eenvoudig Communiceren zijn te verkrijgen bij de boekhandel of via onze website: eenvoudigcommuniceren.nl. Hoe ik talent voor het leven kreeg kost € 13,50 en telt 136 pagina’s. ISBN: 978-90-8696-288-4.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws