Vandaag is onze directeur, Ralf Beekveldt, te horen in de Vet Simpel podcast van Silke Polhuijs. Silke helpt met haar bedrijf, Vet Simpel, communicatieprofessionals om makkelijk te leren schrijven, zodat teksten toegankelijk zijn voor hun klanten, medewerkers, huurders, etc. Silke weet als geen ander hoe je toegankelijk moet schrijven, en hoe belangrijk makkelijke teksten zijn. In haar podcast vertelt ze hoe je toegankelijk kunt schrijven, én spreekt ze diverse professionals in de wereld van makkelijke taal. Deze aflevering is dat dus Ralf Beekveldt. Beluister 'm nu via deze link.

Zondag 7 mei was Yvonne Kroonenberg, schrijfster van De tietenbus en Ik lees nooit een boek, te gast bij het programma Touché op VRT MAX. Ze vertelde daar over seksualiteit als je ouder wordt. Hoe ga je om met een lijf dat sputtert? Hoe leef je een leven zonder kinderen? Waarom is trouwen na veertig jaar samenzijn een goed idee? En wat als je kanker hebt gehad? Het interview is nu terug te luisteren via deze link.

Noor Mekel sprak onze directeur, Ralf Beekveldt, en auteur Marian Hoefnagel, van o.a. Valse papieren en de Reality Reeks over het belang van boeken in makkelijk Nederlands. Ze schreef er een artikel over op de website To read or not to read. schreef een column in bibliotheekblad over hoe tegenwoordig alles 'leuk' moet zijn, waardoor mensen niet meer uit hun bubbel komen. In haar column noemde ze uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Els Rademarker-Vos schreef een column in bibliotheekblad over hoe tegenwoordig alles 'leuk' moet zijn, waardoor mensen niet meer uit hun bubbel komen. In haar column noemde ze uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Linda.nl publiceerde een artikel over 't Hooge Nest in makkelijke taal. Dit boek, van Roxane van Iperen, is een verhaal dat je niet loslaat. ’t Hooge Nest is onwijs spannend en meeslepend boek dat iedereen moet lezen. Ook mensen die meer moeite hebben met lezen.

Gormah Dade praat met Kees Tol, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven, over haar boek Gormah Dade - Het verhaal van een vechter. In deze video vertelt ze over haar boek en over hoe belangrijk het is dat iedereen leert lezen en schrijven.

Bibliotheekblad publiceerde een mooi artikel over Gormah Dade – Het verhaal van een vechter. In dit boek vertelt Gormah Dade over haar leven tijdens de oorlog in Liberia en hoe ze, nadat ze naar Nederland verhuisde, tegen veel problemen aanliep. Ze kon geen Nederlands en kende de cultuur niet. Maar uiteindelijk leert ze Nederlands schrijven en lezen: zowel om zelfredzaam in Nederland te zijn én om voor haar kinderen te zorgen. Nu inspireert ze anderen als Taalambassadeur om ook naar school te gaan.

Op Wereldalfabetiseringsdag bracht Gormah Dade haar boek Gormah Dade – Het verhaal van een vechter uit. Bij Koffietijd vertelt ze over haar boek en over haar ervaringen als laaggeletterde in Nederland.

Het eerste boek dat Evy Danckers schrijft voor Eenvoudig Communiceren is Hou van me. In de Gazet van Antwerpen heeft ze het over dit aangrijpende Young Adult boek. En over de nood aan boeken voor jongeren die niet graag lezen.

Eén van de meest recente publicaties over Eenvoudig Communiceren gaat over Mijn naam is Anne. Dit kinderboek bevat de dagboekbrieven van Anne Frank in eenvoudige taal. Speciaal voor kinderen vanaf een jaar of 8. Nog niet eerder werd het dagboek van Anne Frank herschreven zodat kinderen die lezen lastig vinden het ook kunnen begrijpen.

Het AD publiceerde een uitgebreid interview met directeur Ralf Beekveldt. Over zijn baan als directeur van Eenvoudig Communiceren, over laaggeletterdheid en over lezen als cruciale vaardigheid in de hedendaagse maatschappij.

In december 2019 stond een artikel over Eenvoudig Communiceren in Boekenkrant.  Aan bod kwamen veel van onze boeken die ervoor zorgen dat mensen weer eens gaan lezen. Zoals de vereenvoudigde versie van Het diner door Herman Koch. Of Onder de paramariboom van Johan Fretz.

Marian Hoefnagel, schrijver en hertaler bij Eenvoudig Communiceren, over het belang van plezier in lezen hebben. Ze legt uit waarom eenvoudige boeken nog altijd dringend nodig zijn. Ook vertelt Hoefnagel hoe ze te werk gaat wanneer ze een nieuw boek hertaalt.

Hoe bereiken we nou de doelgroep die lezen lastig vindt? Wat is de invloed van het onderwijs op het leesgedrag en hoe ziet Ralf Beekveldt, directeur van Eenvoudig Communiceren, de toekomst van laaggeletterdheid in Nederland voor zich? In dit interview voor Bibliotheekblad gaat hij verder op de antwoorden in.