Het eerste boek dat Evy Danckers schrijft voor Eenvoudig Communiceren is Hou van me. In de Gazet van Antwerpen heeft ze het over dit aangrijpende Young Adult boek. En over de nood aan boeken voor jongeren die niet graag lezen.

Eén van de meest recente publicaties over Eenvoudig Communiceren gaat over Mijn naam is Anne. Dit kindeboek bevat de dagboekbrieven van Anne Frank in eenvoudige taal. Speciaal voor kinderen vanaf een jaar of 8. Nog niet eerder werd het dagboek van Anne Frank herschreven zodat kinderen die lezen lastig vinden het ook kunnen begrijpen.

Het AD publiceerde een uitgebreid interview met directeur Ralf Beekveldt. Over zijn baan als directeur van Eenvoudig Communiceren, over laaggeletterdheid en over lezen als cruciale vaardigheid in de hedendaagse maatschappij.

In december 2019 stond een artikel over Eenvoudig Communiceren in Boekenkrant.  Aan bod kwamen veel van onze boeken die ervoor zorgen dat mensen weer eens gaan lezen. Zoals de vereenvoudigde versie van Het diner door Herman Koch. Of Onder de paramariboom van Johan Fretz.

Marian Hoefnagel, schrijver en hertaler bij Eenvoudig Communiceren, over het belang van plezier in lezen hebben. Ze legt uit waarom eenvoudige boeken nog altijd dringend nodig zijn. Ook vertelt Hoefnagel hoe ze te werk gaat wanneer ze een nieuw boek hertaalt.

Hoe bereiken we nou de doelgroep die lezen lastig vindt? Wat is de invloed van het onderwijs op het leesgedrag en hoe ziet Ralf Beekveldt, directeur van Eenvoudig Communiceren, de toekomst van laaggeletterdheid in Nederland voor zich? In dit interview voor Bibliotheekblad gaat hij verder op de antwoorden in.