Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Roken, waarom eigenlijk?

Roken, waarom eigenlijk?

Stoppen met roken, dat willen we allemaal. Roken is ongezond, duur en je valt er anderen mee lastig. Toch lukt het veel rokers niet om van die sigaret af te blijven. Want zoals longarts Wanda de Kanter zegt: ‘Roken is een ziekte.’

Wat zou het mooi zijn als het in het onderwijs lukt om jongeren af te houden van het roken. Om écht een rookvrije generatie te zien opgroeien. Niet door een opgeheven vingertje, niet door verbieden, maar door neutrale voorlichting.
Door antwoord te geven op vragen als
- Waarom is roken zo verslavend?
- Wie verdienen er aan roken?
- Wie gaan er aan dood?  
- Waarom blijft de tabaksindustrie investeren in het benaderen van steeds jongere kinderen?

Wat doet úw school tegen roken?

Het werkboek Roken - Waarom eigenlijk? biedt concrete handvatten voor een doeltreffend rookbeleid op school.
In het werkboek staan vragen en opdrachten die de leerlingen individueel kunnen maken. Daarnaast ontvangt u een docentenhandleiding met opdrachten die in groepjes of klassikaal uitgevoerd kunnen worden.

Methode die door neutrale voorlichting scholieren bewust wil maken van de praktijken van de tabakslobby en de risico's van roken.
ISBN: 978-90-8696-301-0
88 pagina's
Geillustreerd met verwerkingsopdrachten

Bestellen: U dient minimaal 15 exemplaren af te nemen, pas dan ontvangt u de aanbiedingsprijs van € 12,00 per exemplaar. Bestelt u er minder? Dan betaalt u € 18,00 per exemplaar en ontvangt u geen docentenhandleiding. Wilt u een inkijkje voordat u overgaat tot bestellen? Klik dan op de link hieronder.
 

ISBN: 9789086963010

€ 18,00
  • Bij afname van 15 stuks: € 12,00 per stuk