Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Johannes gaat naar zijn moedersland, Suriname

Amsterdam, 12 september 2019. Leven tussen twee werelden, dat ervaren veel van onze lezers aan den lijve. Ze komen uit landen waar oorlog is, of waar een uitzichtloos bestaan hun dwingt te emigreren. En dan wonen ze hier.
Fijn dat er romans zijn, waarin die tweespalt herkenbaar is. In Onder de paramariboom slaagt Johan Fretz erin de aantrekkingskracht van beide culturen voelbaar te maken. De hertaling maakt deze roman ook toegankelijk voor mensen die niet zo vaardig zijn in de Nederlandse taal.

Onder de paramariboomEr wonen veel mensen in Nederland die oorspronkelijk uit Suriname afkomstig zijn. Zij zijn vaak als kind hiernaartoe gekomen, en hebben nooit de kans gekregen of genomen terug te keren. Het lezen van dit boek zal ze over de streep trekken!

Korte inhoud
Johannes bezoekt Suriname, het geboorteland van zijn moeder, voor het eerst als hij 29 jaar is. Hij moet er niks van hebben dat hij half Surinaams is. Toch voelt hij zich meteen thuis als hij uit het vliegtuig stapt. Zijn tocht voert naar familie, en naar de schrijvers uit zijn familie. Hij ontdekt dat zijn opa dichter was. Hij zuigt het leven in Suriname op, en krijgt meer begrip voor zijn moeder.

Hertaling
Met deze hertaling brengen wij het verhaal dichter bij de minder vaardige lezer. Zo zal deze roman een nieuwe doelgroep aanspreken, die wellicht daarna het origineel nog eens zal oppakken. Uit onderzoek blijkt dat de leerlingen het originele boek niet alleen veel beter begrijpen na het lezen van de hertaling, maar ook dat ze er veel meer plezier in hebben.

25 jaar Eenvoudig Communiceren25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Bestelinformatie
Boekhandel: ISBN 978-90-8696-487-1
Verkoopprijs: € 15,00
104 pagina’s
Hertaling: Frans van Duijn

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws