Klem: Katja en Udo in de schulden

Als Katja de Poolse automonteur Udo ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Al snel krijgen ze een relatie. Omdat Udo met veel anderen in een klein huis woont, is er nauwelijks gelegenheid om bij elkaar te zijn. Het aanbod van een vriend van Katja om op zijn huis te passen als hij in Suriname is, komt dan ook als geroepen.

En dan begint een leuke maar ook lastige periode voor het stel. Ze geven veel te veel geld uit, moeten op stel en sprong hun tijdelijke huis uit en huren dan een veel te dure woning. Vanaf dan gaat er steeds meer mis. Katja wordt ontslagen, Udo kan zijn opleiding niet afmaken. Spanningen over ongeopende rekeningen en brieven van de deurwaarder zetten de relatie onder druk. En Katja blijft maar geld uitgeven. Komen ze hier nog uit?

Titel: Klem: Katja en Udo in de schulden
Auteur: Anne-Rose Hermer
Leesniveau: A2
80 pagina's, paperback
ISBN: 978-90-8696-275-4
€ 11,-.

Bestel ook: Over schulden gesproken; verhalen uit de praktijk.

Meer informatie over Tel je geld
Tel je geld op Oefenen.nl is een oefenprogramma voor mensen die minder geld uit moeten of willen geven en mensen die overzicht/inzicht willen hebben in hun inkomsten en uitgaven. Het programma wil die hulp bieden die nodig is om (grote) schulden te voorkomen.


Je krijgt met dit programma inzicht in je financiën, je leert welke uitgaven je altijd hebt en wat goedkoper kan, en je leert keuzes maken in je uitgaven. Er wordt gewerkt aan kennis, taal- en rekenvaardigheden en digitale vaardigheden. In elk hoofdstuk is aandacht voor reflectie op de eigen situatie. Elk hoofdstuk bevat een aantal filmpjes en animaties. Aan het eind van het programma kun je een certificaat aanvragen.


Je maakt in het programma ook gebruik van de nieuwe Budgetplanner op Oefenen.nl.
Voor organisaties met een licentie op Oefenen.nl is er ook een Handleiding en zijn er werkbladen.
De nieuwe app Samen leren van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl biedt aanvullende oefeningen waarmee maximaal vier deelnemers samen aan oefeningen werken. Alle spelers krijgen dezelfde vraag of stelling te zien. Soms geeft ieder apart antwoord en bij andere vragen moeten de spelers samen tot een antwoord komen. Je kunt de app downloaden in de Apple Store en in Google Play Store.

Benodigd taalniveau 1F. Het rekenniveau ligt rond niveau 1F (Standaarden en eindtermen ve). Het niveau van de digitale vaardigheden ligt rond Instroomniveau en Basisniveau 1 (Standaarden en eindtermen ve). 

€ 11,00
  • Bespaar 20% koop 10 stuks voor € 8,80 per stuk
Specificaties
ISBN 9789086962754
Leesniveau A2 of 1F
Leeftijd 16 +
© Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1994 - 2023. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.