Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Landelijke dag bibliotheek en integratie

Op 20 juni organiseerde de bibliotheek de ‘Landelijke dag bibliotheek en integratie’.
Hoe kan de bibliotheek bijdragen aan de inburgering van nieuwkomers in de Nederlandse maatschappij?

Op deze dag stonden de volgende vragen centraal: Kan de bibliotheek meehelpen aan de uitvoering van de participatiewet? Is er iets wat de bibliotheek kan doen in samenwerking met organisaties als Vluchtelingenwerk? En: wat is de behoefte van nieuwkomers; wat kan de bibliotheek voor hen betekenen?

 

Hoe ik talent voor het leven kreeg
Hoe ik talent voor het leven kreegUitgeverij Eenvoudig Communiceren lanceerde op deze dag de makkelijk-lezenversie van Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi, uit de serie Leeslicht. De presentatie was in handen van niemand minder dan de begaafde en geestige auteur zelf. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Lydia van Duijn van de bibliotheek in Haarlem.
Rodaan Al Galidi is een begenadigd spreker; de zaal genoot dan ook met volle teugen van de humorvolle presentatie. Al Galidi las ook enkele gedichten voor uit zijn bundel Koelkastlicht. Een toehoorder informeerde na afloop: Heeft u wel eens gedacht aan een carrière als stand-up comedian?

Eerder die dag sprak Al Galidi met dagvoorzitter Bahram Sadeghi, organisator Ellie van der Meer (ProBiblio) en Ralf Beekveldt, directeur van Eenvoudig Communiceren. ‘Dit is mijn verhaal, maar dan als het zaadje in mijn hoofd’, zei Al Galidi over de Leeslicht-editie van Hoe ik talent voor het leven kreeg. ‘Hiermee ga ik aan het werk als schrijver. Ik denk na over hoe ik de lezer met een intrigerend begin kan inpakken, en gooi daarom de volgorde door elkaar. Maar dit is het script van mijn verhaal.’

 

Rodaan Al Galidi, Lydia van Duijn en Ralf BeekveldtWeek van de Alfabetisering
Alle bibliotheekverantwoordelijken voor inburgering en integratie kregen een exemplaar van de Leeslicht-editie van Hoe ik talent voor het leven kreeg. En al snel stond er een lange rij voor de signeertafel. Diverse bibliotheken zagen hun kans schoon en contracteerden Al Galidi om te spreken tijdens de Week van de Alfabetisering.

Rodaan Al Galidi is grappigTot slot liet de uitgever van de originele editie van Hoe ik talent voor het leven kreeg, Jurgen Maas, weten dat Al Galidi’s volgende boek, Duizend en één nachtmerries, in november 2017 verschijnt.

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook
Bekijk nieuwsarchief

Nieuws