Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Leesplezier met een nieuw deel in de Reality Reeks

Stel. Je leert de taal, je mixt met de bevolking, en dan krijg je geen asiel: je moet terug.

Weg van jou; verliefd op een vluchteling

Marian HoefnagelDe Reality Reeks grijpt de lezer bij de strot en schudt je door elkaar. Als je een boek uit deze serie leest, wordt je gepakt door de gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen. Makkelijk te lezen, altijd verteld vanuit het perspectief van een tiener en altijd spannend tot het laatste moment. Door de onderwerpkeuze van deze tienerromans dwingt auteur Marian Hoefnagel haar lezers na te denken over vooroordelen, daarmee is deze serie ook geschikt voor lessen burgerschap. Met lesbrief.

Weg van jou - verliefd op een vluchtelingActueel
In een vakantiepark wonen asielzoekers. Tijdelijk, totdat over hun status beslist is. De inwoners van het nabijgelegen dorp vinden deze nieuwkomers maar vreemd en houden zich afzijdig. Als in het dorpshuis een wedstrijd wordt georganiseerd, doen tot ieders verbazing ook de nieuwkomers mee. De jongens van een veelbelovend bandje vragen het meisje uit het vakantiedorp om met hen mee te gaan spelen. En dat leidt tot veel succes, maar ook tot veel verdriet …

Een fragment
‘Heel goed, jullie!’, zegt ze stralend.
‘Ik Selda. Jullie?’
Ze kijkt de jongens vragend aan.
‘Owen’, zegt Owen.
‘Jaap’, zegt Jaap.
‘Knap muziek en dans, Owen en Jaap’, zegt
Selda. ‘Dag!’
En ze loopt weer terug naar de rest van de
Baski’s.

De mensen in de zaal beginnen nu hard te
klappen.

Marian Hoefnagel signeert
Marian Hoefnagel schrijft in eenvoudige taal voor uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Haar werk is heel breed: ze vertelt historische verhalen, bestsellers en Nederlandse klassiekers opnieuw, en ze schrijft ook nieuwe verhalen, speciaal voor jongeren. Zij heeft al vele duizenden tieners aan het lezen gekregen!

Eenvoudig Communiceren
Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een overzichtelijke verhaalstructuur, korte zinnen, grotere letters, eenvoudige grammatica en makkelijke woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Keurmerk Makkelijk LezenKeurmerk Makkelijk Lezen
Alle boeken van Eenvoudig Communiceren hebben het Keurmerk Makkelijk Lezen.

Bestelinformatie
Alle boeken van Eenvoudig Communiceren zijn te verkrijgen bij de boekhandel of via onze website: eenvoudigcommuniceren.nl. Weg van jou; verliefd op een vluchteling kost € 12,50, telt 88 pagina’s, is geïllustreerd door Roelof van der Schans en heeft als ISBN; 978-90-8696-296-9.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Marianne Verhallen, adjunct uitgever Eenvoudig Communiceren: 06 209 67 363 of m.verhallen@eenvoudigcommuniceren.nl.

www.eenvoudigcommuniceren.nl www.lezenvooriedereen.be

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws