Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Lekker leesbare boeken voor 10 tot 13-jarigen

Wist u dat Eenvoudig Communiceren ook boeken uitbrengt voor de jeugd? Zo sluit onze makkelijk leesbare serie Het talent van … naadloos aan bij de belevingswereld van 10- tot 13-jarigen. De hoofdpersonen in deze hartverwarmende jeugdserie voelen zich vaak ongezien en ongehoord. Maar elk kind heeft een talent. Op invoelende en eigentijdse wijze slagen de auteurs van deze reeks erin dit verborgen talent zichtbaar te maken. De boeken zijn rijk geïllustreerd en komen in een gebonden uitgave.

Op onze thema-bijeenkomst op 19 maart worden de twee nieuwste titels in deze vierdelige reeks gepresenteerd: Getekend van Annemarie van den Brink en Onder water van Simone Arts.

GetekendGetekend
Getekend behandelt de problematiek van een scheiding, met een optimistische ondertoon. Het gaat over Sam en zijn zusje Mona. Hun ouders zijn net gescheiden. Superstom, natuurlijk. Maar Sam ontmoet na de verhuizing een leuk buurmeisje, Mir. Samen met Mir bedenkt Sam een plan om zijn ouders weer bij elkaar te brengen. Mona doet ook mee. Ze zetten er hun grootste talent voor in ...

Onder waterOnder water
Onder water vertelt het aangrijpende verhaal van een meisje dat gepest wordt. Joske woont met haar ouders en drie broertjes op een boerderij. De meiden uit de klas pesten haar, zeggen dat ze naar kaas stinkt. Gelukkig is er Fouad, een jongen die bij haar in groep 8 zit. Hij spreekt nog niet zo goed Nederlands, maar toch komt hij voor Joske op.
En dan gebeurt er iets waardoor alles verandert ...

Dat Eenvoudig Communiceren ook voor deze leeftijdscategorie schrijft, komt niet uit de lucht vallen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het niveau van leesvaardigheid na groep zes kan stagneren. Daarom zet Eenvoudig Communiceren zich graag in om ook deze leeftijdsgroep extra leeskilometers te laten maken!

In de spotlightsStan in 3DDe bijeenkomst op 19 maart in boekhandel Scheltema in Amsterdam staat in het teken van lezen voor jongeren. Ook de vier auteurs van Het talent van ...
zijn erbij. U kunt met hen en met de andere sprekers proosten op het 25-jarig jubileum van Eenvoudig Communiceren. Het belooft een interessante avond te worden. U bent van harte welkom!


25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.


Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws