Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

LOWAN studiedag

Onze boekenstand tijdens afgelopen LOWAN studiedag in de Reehorst in Ede werd drukbezocht. Alhoewel.. de term ‘drukbezocht’ is natuurlijk relatief in deze coronatijd!

Het was weer ons eerste conferentiebezoek sinds corona. En dat was toch anders dan anders. Bezoekers waren in groepen van 100 opgedeeld en mochten in hun ‘eigen’ groep de verschillende zalen in de Reehorst af. De ‘stormloop’ die onze stand voorheen soms te verduren kreeg, bleef op deze manier uit. Dat was even wennen, maar had toch ook zijn positieve kanten. Zo bleef er namelijk meer tijd over om echt met elkaar in gesprek te gaan.

Nu breekt m'n klompWe spraken twee Belgische docenten die behoefte hadden aan Vlaamse vertalingen van onze Nederlandse titels. We hadden een goed gesprek met een docente in een jeugdgevangenis die zich daar hard had gemaakt om Nederlandse lessen te bieden aan jeugddelinquenten zonder verblijfsvergunning. We kregen meermaals het verzoek naar nog meer 0 naar A1 titels. Ook waren meerdere docenten op zoek naar audioondersteuning bij de A1 titels. Alle tips zijn neergepend en mee naar huis genomen. Heel goed om op deze manier input vanaf ‘de vloer’ te krijgen!

Het talent vanUitblinkers op de stand waren natuurlijk alle boeken in de nieuwe reeks Het talent van.. Over jonge tieners die een verborgen talent in zichzelf ontdekken. Daarnaast smulde menig docent van het fraai geïllustreerde Nu breekt m'n Klomp -één van onze nieuwste titels!- waarin 40 Nederlandse spreekwoorden worden uitgelegd. Meerdere ISK docenten bleken hun week te beginnen met een Nederlands spreekwoord en waren erg enthousiast om deze gewoonte met het boek te ondersteunen. Ook het spreekwoordspel dat bij het boek zit lijkt hen handig van pas te komen.

Jongste telg bij Eenvoudig Communiceren, Dorien Beekveldt, was voor het eerst mee naar een conferentie: ‘Echt heel leuk om te zien hoe enthousiast iedereen over onze boeken is! Geweldig hoe sommige doorgewinterde docenten, die onze boeken al langere tijd gebruiken, bijna jagen naar de nieuwste titels.’

Kortom, een geslaagde dag waarin tijd en ruimte was voor dialoog!

Aanbieding LOWANSpeciaal voor iedereen die er niet bij kon zijn hebben we een leuke aanbieding samengesteld: bestel de boeken hier.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws