Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Marian Hoefnagel geridderd én genomineerd!

Uitgeverij Eenvoudig Communiceren laat met trots weten dat onze auteur Marian Hoefnagel is onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje-Nassau. De taalkundige en schrijfster ontving de onderscheiding op 30 juni uit handen van de Amsterdamse wethouder van Onderwijs, Jeugd en Diversiteit, Simone Kukenheim.

Belangrijke rol
Marian Hoefnagel (1950) kreeg het lintje tijdens haar afscheid van het Orion College West voor speciaal onderwijs, waar zij sinds 1989 werkte als linguïst. De wethouder benadrukte de belangrijke rol die Hoefnagel heeft gespeeld in het vragen van aandacht voor eenvoudige taal en toegankelijke teksten.

Spannend
Voor Eenvoudig Communiceren beoordeelt Marian Hoefnagel boeken voor het keurmerk Makkelijk Lezen. Daarnaast hertaalt zij literaire klassiekers voor moeilijk lezende jongeren en volwassenen. Maar bovenal is zij een bekend en geliefd auteur van boeken voor jongeren die niet van lezen houden. Voor Eenvoudig Communiceren schreef zij bijvoorbeeld de Reality Reeks, een rauwe en zeer toegankelijke serie voor jongeren vanaf 12 jaar over herkenbare puberproblemen. Onderwerpen als loverboys, drugsgebruik, criminaliteit en tienerzwangerschap weet zij op een heldere en laagdrempelige manier te verwerken in spannende boeken.

Marian Hoefnagel - Als slavin geborenJonge Jury
Hoefnagels boek Als slavin geboren uit onze nieuwe serie 14, de tijd van je leven is een van de 25 leestips voor de Prijs van De Jonge Jury 2016. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door 12- tot 16-jarige scholieren die stemmen op het boek van hun voorkeur.

Trots
Wij zijn trots op deze prachtige blijken van waardering voor Marian Hoefnagel en haar inzet voor toegankelijke teksten. Zij is van onschatbare waarde in het realiseren van ons motto: Lezen is voor iedereen. Wij feliciteren Marian hartelijk met haar onderscheiding en nominatie en hopen in de toekomst nog veel met haar te mogen samenwerken.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws