Het verhaal van twee jongens die een meisje uit Baskistan in hun bandje opnemen. Selda woont echter in een vluchtelingenkamp. Als zij hoort dat haar familie geen status krijgt, besluit ze met hen mee te gaan. Ze had kunnen blijven om haar studie af te maken, maar ze wil haar moeder steunen. Owen snapt er niets van, hij en Selda zijn toch een stel? Toch gaat ze. Komen ze elkaar nog ooit tegen?

Het gaat om het bijzondere van deze rap.
Twee Nederlandse jongens en een
meisje uit Baskistan. Zij hebben samen de rap
bedacht en het dansen erbij. Stijlen komen samen.
Culturen komen samen. En ze zijn pas
veertien!

De Reality Reeks biedt herkenbare, spannende verhalen over jongeren die te maken krijgen met moeilijke situaties. Zoals, pesten, (seksueel) geweld, groepsdruk, eetproblemen, homoseksualiteit en drankmisbuik. Ook lastige thema’s uit andere culturen, zoals gearrangeerde huwelijken en eerwraak, komen in deze rauwe, realistische serie aan bod.

Op voorraad

Recencies

Een jeugdroman in makkelijke taal over vluchtelingen, verliefdheid en een popgroep.

Owen, Jaap en Selda uit klas 2C vormen samen de band 4U2, bestaande uit twee dorpsjongens en een meisje uit een asielzoekerscentrum. Owen is verliefd op Selda, maar hun geluk lijkt kwetsbaar, want Selda moet terug naar Baskistan. Meelevend, in korte zinnen en gemakkelijke woorden geschreven. Met enkele op foto’s gebaseerde, digitaal vervaardigde zwart-witillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.Marian Hoefnagel (Amsterdam, 1950) is een alom bekende Nederlandse schrijver, jeugdauteur, onderwijzer en taalkundige.Het boek maakt deel uit van de ‘Reality reeks’.

|

Specificaties

Titel Weg van jou; verliefd op een vluchteling
ISBN 9789086967605
Auteur Marian Hoefnagel
Leesniveau A2/B1
Serie Reality Reeks
Aantal pagina's 88
Bindwijze Paperback
Illustraties Ja
Illustrator Roelof van der Schans
Taal Nederlands
Uitgeverij Eenvoudig Communiceren
Leeftijd 12 - 16

Inkijkexemplaar

Vaak meebesteld

Serum
€ 12,95