Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Mel Wallis de Vries trapt verhalenwedstrijd Er Was Eens af in Rotterdam

Er was eensJeugdthrillerauteur Mel Wallis de Vries opent op woensdag 18 januari om 11.30 uur de verhalenwedstrijd Er Was Eens met aan gastles op vmbo GK van Hogendorpschool in Rotterdam. Elke leerling ontvangt dan een exemplaar van haar boek Shock, in een hertaalde versie recent uitgegeven door uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Er Was Eens
Vmbo-leerlingen in de tweede klas (niveau BBL) van de G.K. Van Hogendorpschool kozen voor dit boek als inspiratie voor hun eigen verhaal.
Het verhaal dat deze leerlingen zullen schrijven dingt mee in de verhalenwedstrijd Er Was Eens. Al voor de vierde keer kiest docent Anja van Raamsdonk voor deelname aan de wedstrijd, omdat naast verbeteringen in lees- en algemene taalvaardigheden, de leerlingen ook andere kerndoelen behalen zoals samenwerken, debatteren en begrijpend lezen.

ShockShock
De keuze voor het boek Shock van uitgeverij Eenvoudig Communiceren als inspiratiebron was een eenvoudige. "Mels boeken worden bij ons uit de schoolbibliotheek ook geleend maar vaak toch in een hoger leerjaar, omdat de spannendere mozaïekvertellingen van Mel niet voor elke leerling op BBL niveau geschikt zijn. Als we dan de titel in oorspronkelijk vorm zouden aanbieden, oogsten we juist tegenzin in plaats van enthousiasme voor lezen."
De hertaalde versie van uitgeverij Eenvoudig Communiceren zorgt ervoor dat álle leerlingen kunnen genieten van de bestseller geschreven door één van de meest populaire jeugdschrijvers van Nederland.

Mel Wallis de Vries
Mel Wallis de Vries is meervoudig winnaar van de Prijs van de Jonge Jury, de enige publieksprijs voor jeugdliteratuur in Nederland. Jaarlijks lezen tienduizenden jongeren tussen 12 en 15 jaar haar super spannende boeken. Reden voor uitgeverij Eenvoudig Communiceren om Wallis' bestseller Shock ook hertaald uit te geven voor aarzelende lezers in dezelfde leeftijd.

Mel Wallis de Vries zal als aftrap van de verhalenwedstrijd Er Was Eens de klas bezoeken op woensdag 18 januari, van 11.30 tot 13.00 uur.

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws