Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Mooi verhaal over de gevolgen van laaggeletterdheid

Niemand ziet mij is het eerste verhaal van Marion Döbert dat wij ook in het Nederlands uitgeven. Ze schrijft veel voor de Duitse makkelijk-lezen-uitgeverij Spass am Lesen Verlag, geeft in Duitsland ook lessen alfabetisering aan mensen die beter in de Duitse taal willen worden, en gebruikt daar leesboeken bij. Verhalen die ze zelf schrijft.

Niemand ziet mij

Niemand ziet mij
Dit verhaal gaat over een jongeman, Jacob, die bij de plantsoenendienst werkt. Hij moet het onkruid weghalen. Omdat hij veel kennis heeft van de planten en bloemen, krijgt hij een betere baan aangeboden. Maar daarvoor moet hij wel kunnen lezen en schrijven. Die baan weigert hij.
Thuis gaat het ook mis. Als zijn vrouw een avondje weggaat terwijl de baby niet helemaal lekker is, gebeurt er iets heel ergs. De baby krijgt hoge koorts en Jacob weet niet welke pillen hij de baby moet geven. Er liggen zoveel verschillende doosjes medicijnen in het kastje. Als zijn vrouw thuis komt en de doodzieke baby ziet, stuurt ze Jacob het huis uit. Dan begint voor Jacob een lange en moeizame tijd. Gered wordt hij door iemand die zijn talenten wel ziet.

Aanbeveling
Lees dit boek met je leesclub, bestel een klassenset voor op je school; je zult zien dat iedereen het boek uitleest!

logo 25 jaar25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.


Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws