Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

Nederland Leest 2021 voor elk niveau

De wandelaarNederland Leest
Eenvoudig Communiceren schrijft dit jaar de makkelijke versie van De Wandelaar door Adriaan van Dis voor Nederland Leest. Met dank voor de ondersteuning en hulp van de Leescoalitie. Elk jaar delen bibliotheken in november tijdens Nederland Leest een speciale editie van een bekend boek uit aan hun bezoekers. Daarnaast komt een grootlettereditie van dat boek uit. Sinds dit jaar wordt er nog een andere editie aan toegevoegd, namelijk een versie in makkelijke taal. Deze hertaling is bedoeld voor zowel jong als oud, voor iedereen die moeite heeft met lezen. Aan Eenvoudig Communiceren de eer om deze versie te ontwikkelen. Zo kan iedereen, met welk niveau dan ook, dit prachtige boek van Van Dis lezen, dat verhaalt over de avonturen van een van Nederlands beroemdste schrijvers, die Parijs met al haar grootsteedse problematiek én romantiek ontdekt.

Adriaan van Dis
Je zou het niet zeggen, maar ook Van Dis weet hoe het is om te moeten worstelen met woorden. In een interview met René Appel voor Onze Taal zegt hij zelfs dat taal in zijn jeugd zijn ‘grootste struikelblok’ was vanwege de dyslexie waar de schrijver mee kampte. Hij schaamde zich ervoor, maar juist die schaamte is wat hem naar het beroep van schrijver trok. “Zo is mijn passie voor taal uit een tekort ontstaan. Misschien ben ik wel uit schrijfvrees schrijver geworden.”

Nederland Leest 2021Over de grens
Het afgelopen jaar zijn niet veel mensen hun stad - laat staan het land - uit geweest. Zelfs als we werkten, deden we dat binnenshuis. Een uitje bestond uit het doen van de boodschappen of een wandeling. En een vakantiebestemming bepalen was al helemaal niet meer aan de orde. Toch hoeft reizen niet altijd fysiek te gebeuren, bewijst het CPNB. Daarom koos Nederland Leest dit jaar voor het thema: Over de grens. “Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.”

Eenvoudig Communiceren
Keurmerk Makkelijk LezenVoor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.

Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws