Bel ons: 0031 20 520 60 70

Skip to Main Content »

You're currently on:

NIEUW! E-boek in makkelijke taal

We vroegen u, aan het begin van de coronacrisis, hoe onze uitgeverij u van dienst kon zijn. Docenten kregen toen namelijk van de één op de andere dag een nieuwe uitdaging toebedeeld: leerlingen en cursisten thuis aan het schoolwerk zetten èn betrokken houden. Geen makkelijke taak, leek ons. We wilden graag helpen, hadden daar zelf ook wat ideeën over, maar wilden juist ook input vanuit ‘de frontlinie’.

e-boek Hoe ik talen voor het leven kreegWe spraken met docenten en vroegen op onze sociale media-kanalen hoe we konden bijdragen. De reacties waren overweldigend: ‘meer A1 leesmateriaal!’, ‘audioboeken!’ en ‘e-books!’, waren veelgehoorde -en veel gelikete!- termen onder onze oproep op facebook.

Lezen in tijden van CoronaDus gingen we aan de slag: de pagina Lezen in tijden van corona werd wekelijks aangevuld met gratis digitaal leesmateriaal, het ‘meeleesboek’ voor A1/A2-lezers werd uit de grond gestampt, we onderzochten manieren om onze kranten aan te vullen met digitaal lesmateriaal (waarvan de eerste test nu mee is verzonden met de PrO-krant! Laat u ons weten wat u vindt?).

Ook gingen we aan de slag met de vraag om e-books! Dat had meer voeten in de aarde dan u misschien op het eerste gezicht zou denken. Auteurs/uitgeverijen van hertalingen moesten benaderd, via welk kanaal zouden we de e-books uitbrengen en hoe konden we ons materiaal beschermen tegen illegale verspreiding? Na een paar weken overleggen, zoeken en uitproberen kunnen we u nu het heugelijke nieuws mededelen dat onze eerste e-boek titels te verkrijgen zijn!

e-boek Anne FrankDe e-boeken kunt u en uw leerlingen/cursisten natuurlijk op elke e-reader lezen, maar ook op desktop of telefoon. Bij de aankoop van een e-boek kunt u gratis software downloaden waarmee u het boek op elk gewenst device kunt openen.

Benieuwd welke titels als e-boek beschikbaar zijn? Ga naar een van de titels in boekvorm hieronder en klik op het linkje: Koop hier je e-boek.

Romeo en Julia

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Anne Frank; haar leven

Hittegolf

Vrienden voor het leven

Saïdjah en Adinda

A Christmas Carol

Een soldaat in huis

e-boek Doe normaal!Doe normaal! 

25 jaar eenvoudig communiceren25 jaar Eenvoudig Communiceren
Dit jaar bestaat Eenvoudig Communiceren 25 jaar! Voor veel mensen zijn 'gewone' boeken veel te moeilijk. Daarom maakt uitgeverij Eenvoudig Communiceren romans en werkboeken in eenvoudig Nederlands. Door een eenvoudigere verhaalstructuur, kortere zinnen, grotere letters, eenvoudigere grammatica en makkelijkere woorden. Zo kunnen jongeren en volwassenen die moeite hebben met lezen opeens wél een boek uitlezen. Dat geeft zelfvertrouwen en brengt het plezier in lezen terug.


Volg Eenvoudig Communiceren via TwitterLinkedIn en Facebook

Bekijk nieuwsarchief

Nieuws